Så populært er Garen:
Bruk av navnet Garen i Norge og andre land:
Fram til sent på 1800-tallet har Garen vært i bruk som jentenavn både nord og sør i landet, også utenfor samiske miljøer. Skrivemåtene for jentenavnet har vekslet mellom K og G for samme personer, og kan ha sammenheng med uttalen. På 2000-tallet er Garen som jentenavn noe i bruk offisielt som andre og tredje fornavn for unge og barn i nordsamiske miljøer, men lite eller ikke som første navn. Dessuten blir Garen nå på 2000-tallet ofte brukt skriftlig og muntlig til daglig for jenter/kvinner som offisielt er registrert som Karen.
Guttenavnet Garen, og varianten Garden, var litt i bruk i over hele landet fram til sent på 1800-tallet, og er neppe i bruk i dag.
Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Garen som første eller eneste fornavn verken for jenter/kvinner eller gutter/menn.
Derfor fungerer Garen godt nå:
Garen kan bli brukt for jenter fordi det har gammel nordsamisk tradisjon. Garen har også litt gammel tradisjon for begge kjønn utenom samiske miljøer.
Varianter av Garen:
Cathrine, Ekaterina, Kaia, Kaja, Kajsa, Karen, Kari, Karin, Karina, Katarina, Kate, Katinka, Katrine, Kaya
Slik uttales Garen
En mellomting mellom KA-ren og GA-ren på samisk. Den første lyden er en blanding av k og g. Den kan oppfattes som en k-lyd uten pustelyd like etter. Det er ulikt Karen på norsk, der det er pustelyd etter k-en. Eller vi kan se på den første lyden som g, uttalt ustemt (g er normalt stemt i norsk).
GA-ren med norsk uttale
Navn i samme sjanger som Garen
Ajik, Anta, Asgar, Djesse, Gardar, Garm, Garmann, Helgar, Ingard, Issaht, Joavnna, Jåhha, Kvive, Laara, Lehtta, Maddja, Maddji, Maija, Mareta, Margarethe, Nejla, Niilas, Nijlas, Olick, Piejke, Ristinn, Sabbe, Sahka, Sakka, Sarach, Saris, Skarel, Toamma, Torgar, Tude, Tveia, Veigar, Weike
Jentevariant(er) av Garen:
Cathinco, Gahr, Gar, Gard, Karenius, Karenus, Karinius, Karinus, Katinko
Relaterte lister:
Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Samiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne