Larisa

Larisa

Larisa

Larisa er et helgennavn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 436 Sist oppdatert 19.05.21
Larisa er en øst-europeisk navn. Det er navn på en helgen i ortodokse kirker. Navnet vet en ikke sikkert hvor kommer fra, kanskje fra Larissa/Larisa i gammelt gresk jentenavn i gresk mytologi. På gresk kan dette navnet være hentet fra et gammelt gresk stedsnavn som betyr borg (festning), et gresk ord som betyr kjærlig, eller et gresk ord som bety måke (fugl). Formen Larissa med to s-er blir særlig brukt utenom Øst-Europa og Russland.

Så populært er Larisa:

258 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Larisa i Norge og andre land:

Larisa og Larissa har vært brukt for noen få i Norge fra før midten av 1800-tallet og gjennom det meste av 1900-tallet. Fra sent på 1900-tallet kom begge navneformene mer i bruk med innvandring.

Den 01.01.2021 var det 215 jenter/kvinner med Larisa som første eller eneste fornavn, 124 Larissa og 54 Larysa. Larysa er polsk form. Larisa var da på 957. plass for jente-/kvinnenavn i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Larisa godt nå:

Larisa, og Larissa, blir kanskje foreløpig mest brukt i familier med utenlandsk bakgrunn. Siden navnet er lett å si på norsk, og fordi det er i bruk i ganske mange land, kan vi regne med at mange også folk uten utenlandsk bakgrunn vil ta det i bruk. Larissa har de mye brukte konsonantene l og r.

Larisa og Larissa er foreløpig lite eller ikke brukt for barn i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Larisa:

Lara, Larissa, Larysa

Slik uttales Larisa

LA-ri-sa, på flere språk

lø-RI-sø på engelsk

la-RISS-a, er vanlig på norsk

Navn i samme sjanger som Larisa

Abdel, Adil, Aleksandr, Asma, Berta, Bohdan, Dimitra, Eliana, Emilija, Hamdi, Hera, Hussain, Iolanda, Kamile, Katrina, Katya, Klas, Larsa, Larsine, Laurentze, Lydian, Markas, Medea, Melania, Melany, Melita, Melitta, Nella, Nerea, Neta, Nicoletta, Nielsche, Nielske, Sahra, Zofia

Du kjenner Larisa fra:

Langrennsløper Larisa Lazutina, turnere Larisa Latynina og Larisa Iordache, sangere Roxen (Larisa Roxana Giurgiu) og Larisa Dolina, skuespillere Larisa Oleynik og Larisa Tarkovskaya, forfatter Larisa Renar, filmregissør Larisa Sjepitko

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: