Alvine

Alvine

Alvine

Alvine kan ha både nordisk og tysk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1430 Sist oppdatert 05.11.20
Alvine er jenteform av Alvin. Alvin har to opphav. Det er et gammelt nordisk navn som består av deler som betyr alv og venn. Alv er et overnaturlig vesen i gammel overtro. Alvin er også et gammelt tysk navn som er laget av ordene adel og venn. Adel betyr edel/god slekt.

Så populært er Alvine:

26 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Alvine i Norge og andre land:

Alvine var særlig brukt på 1800-tallet, men lite. Det har også vært litt brukt på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 76 kvinner som het Alvine og 6 Alvina, i alt 82. Det var også 57 Alfine og 5 Alfina, som er varianter av det samme, i alt 62. Skrivemåter med -a og -e, og -v og -f kan ha vært brukt om hverandre for samme person fram til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2020 var det 20 jenter/kvinner med Alvine som første eller eneste fornavn, og 15 Alvina, men under 4 eller ingen med navnene Alfine og Alfina.

Derfor fungerer Alvine godt nå:

Alvine blir brukt fordi det minner om mange gamle navn, og fordi det har klanger som mange liker. Det minner om navn som ender på -ine, eller som begynner med Alv-, som Alv og Alvhild. Navnet har de godt stemte konsonantene uten motstand i munnen l og n. Dessuten har V-en også mye stemt klang uten motstand.

Alvine er foreløpig lite eller ikke brukt til barn i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Alvine:

Alfina, Alfine, Alvina

Slik uttales Alvine

al-VII-ne

Navn i samme sjanger som Alvine

Alvrunn, Arnleif, Augustine, Celestine, Eivin, Ellaine, Elvine, Ledvin, Modolv, Modulf, Mår, Neri, Niri, Njord, Noralv, Nore, Nottolv, Odbjørg, Oddleiv, Odine, Odlaug, Omine, Ommund, Onar, Oslaug, Otter, Ragnhilda, Ragni, Randine, Reidulv, Reiel, Titus, Torvin, Vindar, Vinsent, Ørn

Guttevariant(er) av Alvine:

Alvin, Alvinius, Elvin

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: