Ellev er en variant av Eiliv. Eiliv har nordisk opphav fra middelalderen. Navnet er satt sammen av to deler, ein og leiv, som betyr enestående og etterkommer/arving.

Så populært er Ellev:

10 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ellev i Norge og andre land:

Ellev og varianter som Eiliv, Eilev, Eilif og Ellef ble brukt i deler av landet fra 1300-tallet til tidlig på 1900-tallet. Skrivemåtene med -f ble helst uttalt som v i middelalderen og i flere hundre år etter det, men ofte som f fra 1800-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 500 Ellef, litt færre Eilif, og rundt hundre med hver av formene Eiliv, Eilev og Ellev.

Noen få gutter har fått navnet Ellev i Norge på 2000-tallet.

Ved inngangen til 2022 var det 10 gutter/menn som het Ellev som første eller eneste fornavn i Norge, og blant annet 707 Eilif, 176 Eiliv og 75 Ellef.

Derfor fungerer Ellev godt nå:

Ellev, og varianter av navnet, kan bli brukt fordi det har tradisjon og er opphavlig nordisk. Ellev har bare stemte lyder, blant annet den godt likte konsonanten l.

Varianter av Ellev:

Eilef, Eileiv, Eilev, Eilif, Eiliv, Ellef, Ølløv

Slik uttales Ellev

ELL-ev

Navn i samme sjanger som Ellev

Alethe, Brynild, Cajus, Eiel, Eivi, Elisar, Ellah, Ellert, Ellisiv, Ely, Engeline, Evangelina, Evar, Frøidis, Gerdt, Gudleiv, Hedevig, Hellbjørg, Helly, Helmik, Jendine, Joleiv, Juel, Kjelfrid, Lennarth, Leonell, Lillen, Otelius, Ramnkjell, Reimond, Roselin, Thelise, Tolleif, Våril, Willhelm

Jentevariant(er) av Ellev:

Eiliva, Ellefine, Elleva, Ellevine

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKolbein
Neste artikkelLavt stoffskifte og graviditet
DEL