Elva

Elva

Elva

Elva er blant annet et nordisk navn.
Av Babyverden 74 Sist oppdatert 17.01.23
Elva er et svensk jentenavn. Det har blitt til på flere måter. I Sverige kom jentenavnet Elva, og Älva, i bruk på 1800-tallet med flere opphav. Det kom fra det svenske tallordet elva (11) og fra älva, som er svensk ord for kvinnelig alv (underjordisk mytologisk vesen). Elva har i Sverige også blitt til som kortform av Elvira. Elvira har blitt til på spansk, men har eldre bakgrunn i gotisk språk. Det er ukjent hva Elvira betyr, med blir blant annet forklart som satt sammen av to deler, der den første betyr glede eller spyd, mens den andre sann/sannhet eller forsvar/forsvarer. Navnet Elva har neppe blitt til fra naturordet elv, men vi kan likevel regne med at det i nyere tid også blir assosiert med elv.

Så populært er Elva:

39 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Elva i Norge og andre land:

Elva kom i bruk i Norge fra midt på 1800-tallet. I 1920-folketellingen var det 3 kvinner som het Elva, og 3 med varianten Elfa, i alt 6.

Den 01.01.2022 var det 37 jenter/kvinner med Elva som første eller eneste fornavn, og 5 Elfa.

Derfor fungerer Elva godt nå:

Elva kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Mange foreldre velger navn med bakgrunn fra mytologi. Elva kan også bli brukt fordi det lett kan oppfattes som naturordet elv. Navnet har bare stemte lyder, blant annet den godt likte konsonanten l.

Varianter av Elva:

Alva, Elfa, Älva

Slik uttales Elva

ELL-va

Navn i samme sjanger som Elva

Ahil, Aislinn, Alby, Bridget, Brogan, Bryndis, Caoimhe, Cathleen, Catriona, Ciaran, Coleman, Conn, Cormac, Darragh, Deirdre, Dermot, Diamond, Eadie, Eamon, Eivinn, Elisebeth, Elon, Eydis, Ib, Igors, Kati, Kristijan, Neel, Nena, Thorje, Tjodolv, Ylvali, Øyfrid

Du kjenner Elva fra:

Skuespillere Elva Guerra, Elva Mai Hoover, Elva Maria Birgisdottir, Elva Ni, Elva Trill og Elva Josephson, sanger og danser Elva Hsiao, musikkartist Elva Kaye Lance, politiker Elva Margariti, forfattere Elva Ramirez og Elva Trevino Hart

Guttevariant(er) av Elva:

Alf, Alv, Elfar, Elvar, Elver

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: