Bessie

Bessie

Bessie

Bessie var populært i USA for 100 år siden, men er lite brukt i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 267 Sist oppdatert 15.02.21
Bessie er blant mange kjæleformer av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen. Bessie har blitt til med at Elisabeth har fått kortformen Bess som har fått kjæleformendingen -ie, uttalt i.

Så populært er Bessie:

8 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Bessie i Norge og andre land:

Bessie har først og fremst blitt brukt i engelskspråklige land. I Norge har Bessie vært lite brukt som offisielt navn. I 1910-folketellingen var det 11 med variantene Bessie, Bessy og Bessi, og for noen av dem kan dette ha vært kjæleformen som ble ført opp. Det kan også ha vært blandet sammen med Betzy, som også er kjæleform av Elisabeth. De kan blant annet ha hett Elisabeth offisielt.

Den 01.01.2021 var det 7 jenter/kvinner med Bessie som første eller eneste fornavn, under 4 eller ingen av navnene Bessy og Bessi, og 80 Betzy.

I USA var Bessie mest brukt sent på 1800-tallet, med 9. plass i 1889 som det beste. Navnet var i topp 100 fram til 1928, men falt så i bruk. Bessie var foreløpig siste gang blant de tusen vanligste for fødte i 1975.

Derfor fungerer Bessie godt nå:

Bessie kan bli brukt fordi det er blant engelske navneformer med i-lyd til slutt som ble brukt i Norge tidlig på 1900-tallet. Slike navn har kommet litt i bruk ut over 2000-tallet. Andre slike navn er Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Lilly.

Varianter av Bessie:

Bess, Bessy, Bet, Betea, Beth, Betina, Betsy, Betta, Bettina, Bettine, Betty, Betzy, Else, Elsiabeth, Lisa, Lisbeth, Lise

Slik uttales Bessie

BESS-i

Navn i samme sjanger som Bessie

Alannah, Anson, Austyn, Berkley, Besfort, Cassie, Chester, Dilan, Dixie, Emilee, Ephraim, Hadleigh, Jad, Jaxen, Jermaine, Jesiah, Jessi, Jessy, Joe, Kaiya, Kaylin, Merrick, Paityn, Rome, Seven, Sierra, Siksten, Stone, Susie, Sussi, Taliyah, Tessie, Wes, Zendaya, Zoie, Zyon

Du kjenner Bessie fra:

Sangere Bessie Smith og Bessie Tucker, skuespillere Bessie Carter og Bessie Love, flypioner Bessie Coleman, forfatter Bessie Anderson Stanley, politiker Bessie Braddock, gospelsangere Bessie Griffin og Bessie Jones, kunstner Bessie Pease Gutmann

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: