Betzy

Betzy

Betzy

Navnet Betzy har tradisjon i Norge og kan være fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 222 Sist oppdatert 25.05.21
Betzy er engelsk kjæleform av Elisabeth, blitt som som kombinasjon av kjæleformene Betty og Bessie. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen. Betty har blitt til med at Elisabeth har fått kortformene Bett, Bet og Beth som har fått kjæleformendingen -y, uttalt i. Bessie har blitt til med at Elisabeth har fått kortformen Bess som har fått kjæleformendingen -ie, uttalt i.

Så populært er Betzy:

70 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Betzy i Norge og andre land:

Betzy og Betsy har vært brukt som egentlig fornavn i Norge fra tidlig på 1800-tallet. Det ble mest brukt rundt år 1900. I 1910-folketellingen var det det rundt 1700 kvinner med varianter av navnet, mest Betzy og Betsy. Skrivemåtene kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet. I tillegg kan mange Elisabet og Elisabeth ha brukt Betzy og Betsy til daglig.

Den 01.01.2021 var det 80 jenter/kvinner med Betzy som første eller eneste fornavn, og 104 Betsy i Norge.

Derfor fungerer Betzy godt nå:

Betzy, og Betsy, kan bli brukt fordi det har tradisjon. Navn brukt rundt år 1900, blant annet i engelske former med i-uttale til slutt, har kommer noe i bruk ut over 2000-tallet. Blant dem er Nellie/Nelly, Hennie/Henny og Lillie/Lilly/Lily.

Varianter av Betzy:

Bess, Bessie, Bessy, Bet, Betea, Beth, Betina, Betsi, Betsie, Betsy, Betta, Bettina, Betty, Betzi, Elisabeth, Isabel, Isabella, Isabelle, Lisa, Lisbeth, Lise, Liss, Lissi, Lissy, Liz

Slik uttales Betzy

BETT-si

Navn i samme sjanger som Betzy

Ailyn, Aldrin, Aleidis, Aliz, Amaris, Anahi, Anel, Arelis, Ariela, Arlina, Athelia, Athina, Basilia, Belkis, Candelaria, Cataleya, Catrina, Celicia, Cinthya, Elsbeth, Elsebeth, Ethan, Fatih, Gizela, Lizbeth, Lizzy, Maryann, Myrna, Noreen, Ozzy, Rickard, Suzy, Violetta, Yaretzi, Zakariya

Du kjenner Betzy fra:

Politiker og kvinnesaksforkjemper Betzy Aleksandra Kjelsberg, maler Betzy Akersloot-Berg, regissør Betzy Bromberg

Relaterte lister:

Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: