Jessy

Jessy

Jessy

Jessy er et unisex-navn.
Av Babyverden 25 Sist oppdatert 28.11.22
Jessie, og Jessy, blir brukt for begge kjønn. Som jentenavn er det blitt til som kjæleform av Jessica. Jessica ble laget av forfatteren Shakespeare på slutten av 1500-tallet, muligens inspirert av det bibelske og hebraiske navnet som i en engelsk bibelutgave i samtiden var Jesca. Navnet er Jiska i de norske bibeloversettelsene fra 1938, 1985 og 2011 (1. Mos 11,29). Navnet i Bibelen betyr gud ser. Som guttenavn er Jessy, og Jessie, en form av Jesse. Jesse kommer fra Bibelen i engelsk oversettelse, og det er Isai i norske bibler (1. Samuel 16). Det er hebraisk og betyr gave.

Så populært er Jessy:

17 jenter og 5 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Jessy i Norge og andre land:

Som jentenavn er Jessy og Jessie kjent i Norge fra 1800-tallet, og mest brukt på 1910- og 1920-tallet, en tid da engelske jentenavn med i-lyd til slutt kom noe i bruk, for eksempel Jenny, Hennie og Nellie. Som guttenavn har Jessie vært lite brukt i Norge, og kan dels ha kommet med innvandring.

Den 01.01.2022 var det 15 jenter/kvinner og 5 gutter/menn med Jessy som første eller eneste fornavn. Samtidig var det 86 jenter/kvinner og 14 gutter/menn med navnet Jessie.

Derfor fungerer Jessy godt nå:

Jessy, og Jessie, for begge kjønn kan bli brukt med inspirasjon fra utlandet gjennom medier. Opphavlige engelske kjælenavnformer med i-lyd sist har kommet noe i bruk ut over 2000-tallet, slik som Jenny, Hennie/Henny, Nellie/Nelly, Lilly og Ellie. Noen slike kommer i bruk fordi de også var i bruk i Norge tidlig på 1900-tallet. Både Jessy og Jessie var litt i bruk for jenter i Norge på den tiden.

Varianter av Jessy:

Jesse, Jessi, Jessica, Jessie, Jessika, Jessye, Jiska

Slik uttales Jessy

DSCHES-i, på engelsk, og til vanlig også i Norge

Navn i samme sjanger som Jessy

Aimy, Ameli, Anthoni, Audi, Bear, Beni, Bessie, Bonny, Catharine, Charry, Dany, Dotty, Elsy, Esmae, Everley, Ferry, Genny, Gjesine, Godfrey, Gray, Hally, Hedny, Hjalti, Ingvi, Jensen, Jerly, Jesine, Jess, Judi, Karly, Kerry, Lex, Lussi, Sylvian, Tilian, Uffe, Åstein

Du kjenner Jessy fra:

Skuespillere Jessy Schram, Jessy Hodges og Jessy Mendiola, musikere Jessy Caron og Jessy Fuchs, sanger Jessy Dixon, cellist Jessy Greene, forfattere Jessy W. Grizzle og Jessy Humann, låtskriver Jessy Lanza, programleder Jessy Wellmer

Guttevariant(er) av Jessy:

Jesse, Jessi, Jessie

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: