Aril

Aril

Aril

Aril er klart mindre brukt enn Arild i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 742 Sist oppdatert 08.11.19
Aril er en variant av Arild. Arild kan ha opphav både fra det gamle nordiske Harald og fra de tyske Arnold. Det har blitt til fra Harald med at h-en har blitt borte. Harald har opphav fra gammeltysk eller andre beslektede språk. Det er satt sammen av to deler, som betyr hær og en som hersker. Arnold er satt sammen av de opphavlige gamle tyske ordene arn, som betyr ørn, og wald, som betyr hersker. Disse delene fins ellers i andre navn med nordiske navn fordi språkene er i slekt. Vi ser at wald med samme betydning fins i navn med begge opphavene til Arild. Navnet Arnvald som betyr det samme som Arnold ble laget i Norge sent på 1800-tallet, men ble lite brukt.

Så populært er Aril:

122 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Aril i Norge og andre land:

Arild var i brukt i Norge fra 1300-tallet, men ble lite brukt før på 1900-tallet. Det var særlig brukt midt på 1900-tallet Aril er mindre brukt enn Arild, og 01.01.19 var det kun 125 ved navn Aril, og 9990 ved navn Arild i Norge.

Aril er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Aril godt nå:

Aril/Arild blir brukt fordi det er et navn med gammel tradisjon, og nok også fordi det er vanlig å oppfatte det som gammelt norsk. Navnet har den stemte lyden l, og det er kort. Begge deler passer fint inn på 2000-tallet.

Varianter av Aril:

Arild, Arill, Arnold, Arnvald, Harald

Slik uttales Aril

AAR-ill

Navn i samme sjanger som Aril

Alia, Alis, Anya, Askil, Askild, Aurelia, Berthe, Cathinka, Conny, Elian, Elmer, Embrik, Grim, Gunnveig, Hallfrid, Henny, Hildegard, Hildegun, Jannecke, Jermund, Kjeld, Kristianne, Maj, Minna, Perry, Ragnfrid, Telma, Tonny, Torgny, Torlaug, Vibecke, Vigleik, Vilmer, Åge, Ånund

Jentevariant(er) av Aril:

Arilda, Haralda, Haraldine

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: