Valeri

Valeri

Valeri

Valeri er et unisex-navn.
Av Babyverden 237 Sist oppdatert 26.08.22
Valeri har blitt brukt for begge kjønn, men blir noe mest brukt for gutter. Som guttenavn er en form av det russiske Valerij, som kommer fra det latinske guttenavnet Valerius. Det betyr å være sterk og mektig. Disse navnene har samme betydning som Valentin, men har blitt til fra ulike latinske ordformer. Valeri har særlig tidligere vært brukt som jentenavn. Det er en variant av Valerie (uttale med e-en) og Valeria. Dette er jenteformer av Valeri-varianter for gutter.

Så populært er Valeri:

43 gutter og 0 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Valeri i Norge og andre land:

I Norge var Valeri mest brukt for jenter på 1800-tallet. Da var skrivemåten, og sannsynligvis også uttalen, Valerie mer vanlig enn Valeri. Bruken av Valeri for gutter kom helst med innvandring på 1900-tallet, da skrivemåten Valerij har vært mer vanlig.

Den 01.01.2022 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Valeri som første eller eneste fornavn, 95 Valerie og 226 Valeria. For gutter/menn var det på samme tid 43 Valeri, og 34 Valerij.

Derfor fungerer Valeri godt nå:

Valeri kan bli bruk for jenter på grunn av tradisjon i Norge, og for gutter som variant til det russiske Valerij. Navnet har de mye brukte stemte konsonantene l og r. Jentenavn uttalt med i-lyd til slutt og brukt i Norge rundt år 1900, er blant navn som kommer tilbake ut over 2000-tallet. Slike navn er Jenny, Hennie/Henny, Nellie/Nelly og Lilly. Da kan Valeri passe også.

Varianter av Valeri:

Baldrian, Valerian, Valerie, Valerij, Valerio, Valerius, Valeriya

Slik uttales Valeri

va-LEE-ri

VALL-e-ri

Navn i samme sjanger som Valeri

Alana, Albena, Alistair, Claude, Desislava, Deyan, Dimo, Diyan, Donka, Elisaveta, Evgeniya, Gergana, Helleborg, Herlof, Iliana, Ivaylo, Leia, Martia, Maurits, Mauro, Neli, Nerid, Rosario, Silva, Sophus, Tamar, Teis, Tjerand, Todorka, Tonya, Venus, Yuliya, Zorka, Zornitsa, Zoya

Du kjenner Valeri fra:

Fotballspillere Valeri Bojinov, Valeri Abramidze, Valeri Domovchiyski, Valeri Hristov, Emanuele Valeri og Diego Valeri, ishockeyspiller Valeri Bure, fotballdommer Paolo Valeri, sensei Valeri Dimitrov, forfattere Valeri P. Frolov og Valeri Gorbachev, ballettdanser Valeri Hristov

Jentevariant(er) av Valeri:

Valeria, Valerie

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: