Gunnerius er laget som en latinsk form av Gunnar på 1700-tallet. Gunnar er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av to deler, som betyr kamp/strid og kriger. Delen -ius eller -us er latinsk ending og ble lagt til navn for at de skulle lyde latinsk.

Sist oppdatert: 20. september 2021

Så populært er Gunnerius:

Bruk av navnet Gunnerius i Norge og andre land:

Gunnerius ble brukt som fornavn fra 1700- til første halvdel av 1900-tallet, mest rundt midten av 1800-tallet. I 1801 var det i alt rundt 15 menn med varianter, som Gunerius, Gunerius, Gunnerus og Gunerus. I 1865 rundt 1550 i alt, og rundt 1300 i 1910. Så disse navnene var til sammen mye brukt.

Formen Gunnerius var klart mest brukt gjennom 1800-tallet, men skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen Gunnerius, og 8 Gunerius.

Derfor fungerer Gunnerius godt nå:

Gunnerius kan bli brukt fordi det kommer fra Gunnar som har nordisk opphav og tradisjon, men også Gunnerius har litt tradisjon.

Varianter av Gunnerius:

Gunder, Gunerius, Gunnar, Gunne, Gunner, Gunnerus, Günther

Slik uttales Gunnerius

gunn-EE-ri-us

Navn i samme sjanger som Gunnerius

Anngun, Annikka, Arnbjørg, Dominikus, Eysteinn, Fridgunn, Gennaro, Gunna, Heimdall, Irlinn, Irunn, Johnn, Jonnathan, Jonnie, Junni, Minne, Monne, Nerid, Nestor, Oddvinn, Olai, Sigunn, Sole, Sussanne, Svenne, Sylviann, Symre, Synnev, Tinnea, Unnar

Jentevariant(er) av Gunnerius:

Gunne

Relaterte lister:

Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAnnvor
Neste artikkelOlin
DEL