Mo

Mo

Mo

Mo er et unisex-navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 446 Sist oppdatert 17.08.21
Mo er både gutte- og jentenavn, som begge har blitt til på engelsk. Guttenavnet Mo er kortform av Maurice. Marurice er fransk form av Mauritius. Mauritius er et latinsk navn som betyr mann fra Mauretania i Nord-Afrika. Jentenavnet Mo er kortform av Maureen. Jentenavnet Maureen er engelsk form av irske Máirin, som igjen er kjæleform av det irske Maire. Det har opphav fra Maria. Maria er et bibelsk navn som en ikke vet hvordan har oppstått. Det kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet - alt etter hvordan man tolker navnets opphav. Siden Maureen har blitt til gjennom et kjælenavn for Maria, betyr både det og Mo for eksempel vesle elskede. Mo er et vanlig etternavn i Norge. Det kommer fra gårdsnavn som betyr mo, som vil si flat skogsmark eller en sandslette.

Så populært er Mo:

19 gutter og 6 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Mo i Norge og andre land:

I Norge har Mo kommet i bruk for begge kjønn særlig på 2000-tallet.

Den 01.01.2021 var det 17 gutter/menn med Mo som første eller eneste fornavn, og 5 jenter/kvinner. I alt 1593 hadde da Mo som etternavn.

Derfor fungerer Mo godt nå:

Mo kan bli brukt for begge kjønn fordi det det er kort og greit å si og skrive. Foreldre kan bli inspirert gjennom mediene, der Mo kan være i bruk både som virkelig navn og som kortform. Navnet har den godt likte m-lyden.

Varianter av Mo:

Maurice, Mauricio, Mauritius, Maurits, Morris

Slik uttales Mo

MØO, på britisk engelsk

MÅO, på amerikansk engelsk

MOO, kan brukes på norsk

Navn i samme sjanger som Mo

Aggi, Alec, Alvi, Arla, Aura, Ayna, Bang, Bett, Bria, Cord, Darcie, Dawn, Didi, Dior, Eben, Edon, Eivi, Eloy, Erza, Eyra, Fern, Gail, Geri, Gigi, Gude, Hank, Henk, Ho, Iain, Ilia, Inka, Isai, Izak, Jed, Jody, Juli, Kala, Kenn, Million, Orla, Thøger, Willemo

Du kjenner Mo fra:

Fotballspillere Mohamed «Mo» Salah og Mo Johnston, musikkartist Mo Ayn, forfattere Mo Yan og Mo Hayder, friidrettsutøver Mohammed «Mo» Farah, politiker Mo Brooks, komiker Mosiah «Mo» Gilligan, skuespiller Mo McRae, sanger Mo Pitney

Jentevariant(er) av Mo:

Maire, Maria, Marie, Marion, Mary, Maureen, Mauricette, Moa

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: