Bjøro

Bjøro

Bjøro

Bjøro er et norsk navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 458 Sist oppdatert 19.04.21
Bjøro en en lokal variant av Bjørgulv. Bjørgulv er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av deler som finnes i mange nordiske navn fra middelalderen. Bjørg betyr berging og beskyttelse og er del av mange både gutte- og jentenavn. Ulv er ulv. Bjøro er også et etternavn, mest sannsynlig fra et norsk gårdsnavn, i en eldre skrivemåte.

Så populært er Bjøro:

14 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Bjøro i Norge og andre land:

Det opphavlige Bjørgulv ble brukt i mange ulike former fra middelalderen til rundt år 1900, blant dem Bjørgo særlig i Vest-Agder. Fra rundt 1900 kom isteden Bjørgulv og Bjørgulf i bruk, som fornyede former av middelaldernavnet. Bjøro er brukt for noen få fødte på 1900-tallet.

Den 01.01.2021 var det 14 gutter/menn med Bjøro som første eller eneste fornavn, 52 Bjørgulv og 41 Bjørgulf. På samme tid var det 14 personer med Bjøro som etternavn.

Derfor fungerer Bjøro godt nå:

Bjøro kan bli brukt fordi det har tradisjon, og fordi det har nordisk opphav. Navnet er kort, og korte navn har blitt vanligere ut over 2000-tallet.

Varianter av Bjøro:

Bjørgo, Bjørgulf, Bjørgulv, Bjørguv, Bjøro, Bjøru, Børil, Børild

Slik uttales Bjøro

BJØØR-o

Navn i samme sjanger som Bjøro

Aanen, Adeleine, Annmari, Arnolf, Bjorn, Cristel, Elmin, Ferdinan, Halldora, Isalill, Jøril, Kristbjørg, Lissy, Liven, Margita, Marten, Mithun, Modgunn, Netta, Nilsine, Orvar, Perdis, Ricke, Roel, Sakine, Semine, Severina, Sivan, Solvar, Taline, Tancred, Uffe, Viveke, Wetle, Willemo, Ådel

Du kjenner Bjøro fra:

Sanger Bjøro Håland

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: