Anelle

Anelle

Anelle

Anelle er et sjeldent navn i Norge, men passer likevel godt inn i navnetrendene nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 727 Sist oppdatert 05.05.20
Anelle kan ha blitt til på flere måter, fra italiensk, engelsk, spansk og hawaiisk. Anelle kan være en variant av det italienske Anèlla, som igjen har blitt til fra jentenavnet Agnèlla, og guttenavnene Agnèllo og Anièllo. Disse italienske navnene har blitt til fra uttrykket Agnus Dei i en sang (hymne) i katolske messer, der det betyr Guds lam. Anelle kan også være variant av Anela, som blir brukt på Balkan og er blitt til som kortform av Anabela. Anabela er variant av det engelske Annabel, som kan ha to ulike opphav. Annabel kan være satt sammen av Anna og Belle. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Belle er kortform av Isabelle. Isabelle er fransk form av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med hebraisk opphav og betyr Gud er fullkommen. Annabel, og varianter, kan også være blitt til fra det latinske kvinnenavnet Amabel, som betyr verdt å elske. Anelle kan også ha opphav i navnet Anela som blir brukt på Hawaii. På Hawaii er dette variant av Angela. Angela er opphavlig et latinsk kvinnenavn, med bakgrunn det greske ordet angelo som betyr engel/budbærer. Bruken av Anelle i Norge er mest sannsynlig inspirert fra USA, der navnet kan ha bakgrunn i alle de fire opphavene. Navnet er særlig kjent fra den amerikanske filmen "Steel Magnolias" (norsk tittel: "Blomster av stål") fra 1989 og av teateroppsetning på Oslo Nye Teater rundt 1990, med navneformen Annelle.

Så populært er Anelle:

Bruk av navnet Anelle i Norge og andre land:

Anelle er svært lite brukt i Norge.

Per 01.01.20 var det under 4 eller ingen ved navn Anelle og Annelle i Norge. 4 jenter/kvinner har Anell som første eller eneste fornavn.

Anelle er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Anelle godt nå:

Anelle har mange lyder som foreldre liker nå ut over 2000-tallet. Det et bare stemte lyder. Blant dem er de populære stemte konsonantene n og l.

Bruken er blant annet inspirert av Annelle (med dobbel n) i filmen «Steel Magnolias» (norsk tittel: «Blomster av stål») fra 1989.

Varianter av Anelle:

Agnèlla, Anabela, Anabella, Anela, Anell, Angela, Anna, Annabelle, Annelle, Anèlla, Elisabeth, Isabella

Slik uttales Anelle

ÆNN-øl, på engelsk

ann-ELL-e, er en mulig norsk uttale

Navn i samme sjanger som Anelle

Aane, Abdulle, Ajanthan, Amanollah, Ancy, Aneeq, Angelo, Angrim, Dardane, Dominick, Donald, Donna, Ellah, Gianna, Giovanni, Guillermina, Helly, Jennelyn, Luciane, Mabelle, Marcella, Millea, Orlando, Pamella, Patricia, Roxane, Salvatore, Willemo, Ysabella, Zeynel, Zidane

Du kjenner Anelle fra:

Karakteren Annelle i filmen «Steel Magnolias», prinsesse Anelle i «Marvel»-universet

Guttevariant(er) av Anelle:

Agnèllo, Anièllo

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn: