Willas

Willas

Willas

Villads er populært i Danmark, men hverken Villads eller de mer norske Villas og Willas er mye brukt i Norge, men derimot gode tips for deg som ønsker å gi barnet et sjeldent navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 842 Sist oppdatert 02.07.19
Willas er variant av danske Villads. Villads er dansk form av det gamle engelske navnet Willehad. Det er satt sammen av to deler som betyr vilje og strid/kamp.

Så populært er Willas:

15 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Willas i Norge og andre land:

Villads kom i bruk i Danmark fra 1300-tallet gjennom dyrkingen av en helgen i nord-tysk område. I Norge var Villads litt i bruk fra 1600- til 1800-tallet. I Norge har skrivemåter uten d, som Villas, vært mye brukt, men Villads har vært mest vanlig. Per 01.01.19 var det imidlertid kun 8 personer ved navn Villads i Norge, 15 Villas og 11 Willas.

I Danmark er skrivemåten Villads i topp 50. I første halvår av 2018 var navnet på 28. plass.

Ellers er hverken Villads, Villas eller Willas å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, England og USA.

Derfor fungerer Willas godt nå:

Navnet Willas og varianter kan bli brukt for norske barn fordi det har gammel tradisjon, og fordi det den tydelig stemte konsonanten l.

Varianter av Willas:

Villads, Villars, Villas

Slik uttales Willas

VILL-as

Navn i samme sjanger som Willas

Aren, Ariz, Arnes, Bjorn, Charley, Delphine, Devina, Edwina, Frøidis, Gesine, Henrick, Indianne, Jakobine, Kassander, Lenart, Majbritt, Mihaela, Mossa, Niillas, Nikolett, Novalie, Omina, Phillipa, River, Romeo, Rosemary, Råmund, Saleban, Silius, Thalie, Ulvhild, Wilda, Wiljar, Wolf

Du kjenner Willas fra:

Karakteren Willas Tyrell i tv-serien «Game of Thrones»

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: