Villas

Villas

Villas

Villads er populært i Danmark, men hverken Villads eller de mer norske Villas og Willas er mye brukt i Norge, men derimot gode tips for deg som ønsker å gi barnet et sjeldent navn. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1262 Sist oppdatert 02.07.19
Villas er norsk variant av danske Villads. Villads er dansk form av det gamle engelske navnet Willehad. Det er satt sammen av to deler som betyr vilje og strid/kamp.

Så populært er Villas:

18 personer har dette navnet.
I 2020 var Villas på 586. plass i Topp 691 guttenavn 2020.

Bruk av navnet Villas i Norge og andre land:

Villads kom i bruk i Danmark fra 1300-tallet gjennom dyrkingen av en helgen i nord-tysk område. I Norge var Villads litt i bruk fra 1600- til 1800-tallet. I Norge har skrivemåter uten d, som Villas, vært mye brukt, men Villads har vært mest vanlig. Per 01.01.19 var det imidlertid kun 8 personer ved navn Villads i Norge, og 15 Villas.

I Danmark er skrivemåten Villads i topp 50. I første halvår av 2018 var navnet på 28. plass.

Ellers er hverken Villads eller Villas å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, England og USA.

Derfor fungerer Villas godt nå:

Navnet Villas og varianter kan bli brukt for norske barn fordi det har gammel tradisjon, og fordi det de tydelig stemte konsonantene v og l.

Varianter av Villas:

Villads, Villars, Willas

Slik uttales Villas

VILL-as

Navn i samme sjanger som Villas

Aanen, Alberta, Bernadetta, Caia, Dorotea, Ewen, Filipp, Geir-Erik, Harrison, Hauke, Ineke, Joni, Kader, Kellfrid, Liven, Mobin, Nore, Orvar, Petronela, Rinda, Solvar, Torleik, Unn-Kristin, Viveka, Waris, Wendla, Åse-Mari

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 691 guttenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: