Vinter

Vinter

Vinter

Et flott navn til en liten vinterbaby? Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1924 Sist oppdatert 11.11.19
Navnet Vinter har opphav i ordet for årstiden vinter. Nye navn uten tradisjon blir i mange tilfeller tatt i bruk for begge kjønn, slik som for Vinter.

Så populært er Vinter:

13 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Vinter i Norge og andre land:

Vinter har vært brukt som guttenavn for noen i Norge. I Norge var det ved inngangen til 2019 13 gutter/menn med Vinter som første eller eneste fornavn. I tillegg var Winter i bruk.

Vinter har neppe vært brukt som kvinnenavn i Norge, men noen få heter Winter. I Norge var det ved inngangen til 2019 under 4 eller ingen jenter/kvinner med Vinter som fornavn.

I Sverige var det ved inngangen til 2019 i alt 51 gutter/menn og 35 jenter/kvinner med Vinter blant sine fornavn. I tillegg var Winter i bruk.

Vinter er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA. Men Winter som jentenavn er å finne på topplister i England og USA.

Derfor fungerer Vinter godt nå:

Dersom Vinter blir brukt på 2000-tallet, er det inspirert fra bruk i mediene eller fra årstiden. I NRKs serie «Snøfall» var det brukt for en mann, men det kan kanskje ha inspirert for begge kjønn likevel.

Varianter av Vinter:

Winter

Slik uttales Vinter

VINN-ter

Navn i samme sjanger som Vinter

Aanen, Arvinn, Bastien, Elvedina, Engel, Helina, Kaspara, Kris, Lorian, Matja, Myrtle, Pil, Rage, Rogeir, Rudolph, Sigvar, Sikander, Simonette, Sønnøve, Tancred, Taran, Tella, Thorer, Thorir, Tideman, Tira, Tirild, Toke, Torvin, Trim, Turte, Ume, Viliam, Wiliam, Willum, Ørnulv, Åstein

Du kjenner Vinter fra:

Karakteren Winter i tv-serien «Snøfall»

Jentevariant(er) av Vinter:

Vinter, Winter

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: