Thorer

Thorer

Thorer

Thor og Thore er kjente navn, men varianten Thorer er foreløpig lite brukt. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 226 Sist oppdatert 21.03.22
Thorer (og Torer) er et nordisk navn fra middelalderen, og er en variant til Tore. Begge navnene kommer fra Thorir (Þórir), som også er den islandske formen i dag. Torer blir forklart på tre måter. Den ene er at det er en variant av navnet på guden Tor. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. Den andre forklaringen er at det er navnet på guden Tor pluss endingen ver. Endingen vet en ikke sikkert hva betyr. Men den har vært forklart som kjempe eller som prest innenfor gammel nordisk mytologi. En tredje forklaring er at den siste delen -er var gammelt -ar som betydde både kriger og spyd. De to første betydningene er mest aktuelle i dag.

Så populært er Thorer:

12 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Thorer i Norge og andre land:

Thorer var mye brukt fra middelalderen, og etter det særlig på østsiden av Oslofjorden fram til rundt 1900. I 1801-folketellingen var det i alt rundt 400 Thorer og Torer. I 1910 var det i alt rundt 45 Thorer og Torer, begge gangene mest Thorer. Skrivemåter kan ofte ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 12 gutter/menn med Thorer som første eller eneste fornavn, og også 12 Torer.

Derfor fungerer Thorer godt nå:

Dersom Thorer blir brukt, er det helst fordi det er et navn med mye gammel tradisjon fra 1800-tallet og før, og fordi det har nordisk opphav.

Varianter av Thorer:

Thore, Thorin, Thorir, Tore, Torer, Tori, Torin, Ture

Slik uttales Thorer

TOO-rer

Navn i samme sjanger som Thorer

Aanen, Anthon, Aurore, Bergthor, Catho, Charina, Delores, Elenore, Guthorm, Hafthor, Leonore, Lorelei, Lorena, Lorens, Lorense, Lorentine, Lorentse, Loretta, Sigthor, Thode, Tholf, Thom, Thommas, Thommy, Thonje, Thonny, Thony, Thoralv, Thorben, Thorey, Thorger, Thorgerdur, Vinter

Jentevariant(er) av Thorer:

Thora, Thorine, Tora, Torine, Tyra

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Navnetoppen i Finland 2023

Vi gjør oppmerksom på at dvv.fi, tilsvarende vårt ssb.no, ikke offentliggjør navnetoppen for hele befolkningen, men deler den i finskspråklig, svenskspråklig og andre morsmål...