Venla

Venla

Venla

Venla er et populært navn i Finland.
Av Babyverden 263 Sist oppdatert 11.04.23
Venla er en form av Vendla og det litt lengre Vendela. Vendela har opphav i navnet på folkestammen vandaler i Sentral-Europa. Den opphavlige betydningen for vandaler er ukjent, men ordene vandal og vandalisme står i dag for en som ødelegger og for ødeleggelse, etter hva denne folkestammen er kjent for. Denne betydningen er normalt ikke knyttet til jentenavnet Vendela.

Så populært er Venla:

10 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Venla i Norge og andre land:

Venla er kjent i Norge siden sent på 1800-tallet, først mest med innvandring fra Sverige. I 1920-folketellingen var det 4 kvinner ført inn som Venla, 25 Vendla og 7 Vendela. Skrivemåtene Venla, Vendla og Vendela kan ha blitt brukt om hverandre for samme personer til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2023 var det 10 jenter/kvinner med Venla som første eller eneste fornavn, 22 Vendla, 108 Vendela, og 12 Wendla.

I Finland var Venla på 5. plass for jenter født i 2021, og det beste så langt er 1. plass i 2015. I Finland var det den 10.04.23 i alt 10 532 kvinner med Venla som ett av sine fornavn. Der var Venla litt i bruk jenter fra 1800-tallet eller kanskje før. Bruken økt fra rundt 1980, og navnet har særlig vært brukt på 2000-tallet. Skrivemåtene Vendla og Vendela har også vært litt i bruk, men mye mindre enn Venla. Også noen få gutter fikk navnet Venla i Finland i perioden 1980-1999.

Derfor fungerer Venla godt nå:

Venla kan bli brukt med bakgrunn i tradisjon i Norge og med inspirasjon fra flere land. Navnet har de godt likte stemte konsonantene n og l.

Varianter av Venla:

Vendel, Vendela, Vendelin, Vendla, Wendel

Slik uttales Venla

VEN-la

Navn i samme sjanger som Venla

Aleksanteri, Alvarin, Alver, Anlaug, Antero, Anve, Arnveig, Begona, Betania, Bogna, Brynhilda, Davvet, Eeli, Eevi, Enni, Evertine, Feven, Inkeri, Iven, Kaarina, Kalevi, Katariina, Laurense, Leevi, Lyydia, Niilo, Oiva, Reijo, Sakari, Seela, Sulo, Thage, Vilho, Vårild

Du kjenner Venla fra:

Skiskytter Venla Lehtonen, ishockeyspiller Venla Hovi, jiu-jitsu-utøver Venla Luukkonen, filmprodusent Venla Hellstedt, musiker Venla Ilona Blom, skuespillere Venla Saartamo og Venla Savikuja

Guttevariant(er) av Venla:

Vendel, Wendel, Wendelin

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: