Thage

Thage

Thage

Ønsker du et virkelig sjeldent navn til barnet ditt, kan Thage være et godt tips. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 590 Sist oppdatert 02.05.19
Tage er et dansk navn, kjent fra 1600-tallet. Det var opphavlig et tilnavn (kallenavn) som betydde garantist (kausjonist). Thage er en variant av Tage.

Så populært er Thage:

12 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Thage i Norge og andre land:

Thage har vært lite brukt i Norge. Det har særlig blitt litt brukt på 1900-tallet og senere, helst med svensk påvirkning. Ved inngangen til 2020 var det bare 9 personer i Norge ved navn Thage, mens det var 708 som het Tage.

I Sverige er Tage populært. I 2018 var navnet på 64. plass der. Formen Thage var imidlertid ikke på listen.

Derfor fungerer Thage godt nå:

Bruken av Tage er trolig inspirert fra Sverige der det har vært populært særlig etter 2010, og der bruken foreløpig har økt til 2018. I Danmark er bruken svakere enn i Norge. I Norge kan det hjelpe til at det er et kort navn, noe mange foreldre liker nå på 2000-tallet. Siden skrivemåten Thage er så sjelden er det heller ikke tall på hvor mange som får navnet fra år til år (det må være minst 4 personer som får navnet i løpet av et år for at det skal komme med i statistikken).

Varianter av Thage:

Tage

Slik uttales Thage

TAA-ge

Navn i samme sjanger som Thage

Albertina, Audun, Bille, Emelian, Eminda, Karlotta, Keneth, Kjellvor, Laia, Lisanne, Martim, Maximilliam, Miller, Napoleon, Nikole, Oktawia, Olgar, Randall, Randolph, Roxane, Ryan, Sandie, Sidney, Sigval, Skjoldvor, Såvi, Taylor, Venla, Vigmund, Willhelm, Årne, Åsrun, Åsrunn

Relaterte lister:

Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: