Eeli

Eeli

Eeli

Eeli er et finsk unisex-navn.
Av Babyverden 167 Sist oppdatert 18.04.23
Eeli blir brukt for begge kjønn på finsk. Som guttenavn er det finsk kortform av flere bibelske navn med el som del, særlig Elias, Mikael og Rafael. Delen el i alle disse navnene betyr gud. Eeli kan også være variant av guttnenavnet Eli i Bibelen. Det er hebraisk og kan bety høyde, opphøyet eller religiøs forstander (leder). Som jentenavn er Eeli en finsk variant av Elin, og tilsvarer også jentenavnet Eli på norsk. Elin er norsk og svensk variant av Helene. Helene er et gresk navn som betyr den strålende eller skinnende. Finske skrivemåter med doble vokaler vil si at uttalen er lang.

Så populært er Eeli:

I 2022 var Eeli på 8. plass i Topp 50 guttenavn i Finland 2022.

Bruk av navnet Eeli i Norge og andre land:

Eeli med to e-er har trolig ikke vært brukt i Norge. Derimot har Eli, med én E, vært ganske vanlig i Norge i mange hundre år.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen jenter/kvinner med Eeli som første eller eneste fornavn i Norge.

I Finland har navnet Eeli vært litt brukt for gutter siden 1800-tallet eller også tidligere. Det har vært mye brukt for gutter på 2000-tallet. I Finland har Eeli også vært brukt for noen få jenter fra 1800-tallet og fram til 2010. I 2021 var Eeli på 7. plass for gutter i Finland, og i 2022 på 8. plass.

Derfor fungerer Eeli godt nå:

Eeli vil sannsynligvis helst bli brukt med inspirasjon fra finsk. Jentenavn med i-lyd til slutt har også kommet mer i bruk ut over 2000-tallet, slik som Hennie/Henny, Nellie/Nelly, Lily/Lilly og Ellie.

Varianter av Eeli:

Eli, Elia, Elias, Elin, Eline, Ellen, Helena, Helene, Michael, Mikael, Mikkel, Rafael

Slik uttales Eeli

EE-li

Navn i samme sjanger som Eeli

Aatos, Aava, Aleksanteri, Antti, Armas, Arttu, Eemeli, Eemil, Katti, Kerttu, Kristiina, Leevi, Lyydia, Maritta, Martta, Martti, Metta, Minttu, Pentti, Pertti, Petteri, Riikka, Riitta, Ritta, Seela, Sinikka, Sirkka, Sirkku, Sulo, Tapani, Terttu, Titti, Tuulikki, Venla, Viljami, Vuokko

Du kjenner Eeli fra:

Ishockeyspiller Eeli Tolvanen, kunstnere Eeli Jaatinen og Eeli Aalto

Relaterte lister:

Topp 50 guttenavn i Finland 2022
Topp 50 guttenavn i Finland 2021

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: