Thijs

Thijs

Thijs

Thijs er et populært navn i Nederland.
Av Babyverden 104 Sist oppdatert 24.04.23
Thijs er opphavlig en muntlig kortform av det det nederlandske Matthias, som tilsvarer Mathias og Mattias. Mattias er et navn i Bibelen med hebraisk opphav og betyr gave fra Gud. I BIbelen er Mattias og Matteus brukt som to ulike navn, men har samme betydning. Mattias var den nye disippelen som kom til da apostelen Judas ble skiftet ut. Matteus var en av Jesu opprinnelige tolv apostler og forfatter av Matteus-evangeliet. På nederlandsk er også varianten Ties mye i bruk.

Så populært er Thijs:

22 personer har dette navnet.
I 2022 var Thijs p� 42. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Thijs i Norge og andre land:

Thijs har kommet med innvandring fra rundt år 2000. Formene This, Tis, Tiis, Ties, Theis og Teis er brukt i Norge siden 1600-tallet.

Den 01.01.2023 var det 22 gutter/menn med Thijs som første eller eneste fornavn, 4 Ties, 113 Theis, 50 Teis og under 4 eller ingen This, Tis og Tiis.

På nederlandsk har Thijs og andre muntlige kortformer av andre navn har kommet mye i bruk som offisielle navn fra 1980/90-årene. Thijs har vært litt brukt offisielt siden tidlig på 1800-tallet. Fra tidlig i 1970-årene begynte det å øke mye. Det hadde sine beste år rundt 2010 og har sunket mye etter det. I 2022 var Thijs på 42. plass for gutter i Nederland.

Derfor fungerer Thijs godt nå:

Bruk av Thijs kan bli inspirert fra Nederland og nordlige Belgia (Flandern). Korte fornavn har kommet mye i bruk ut over 2000-tallet. Også énstavete er på vei inn, men det er få av dem blant de vanligste navnene foreløpig. I Norge kan varianten Teis passe fint, blant annet fordi den har tradisjon i Norge.

Varianter av Thijs:

Mads, Mathias, Mats, Matthias, Mattias, Mattis, Matz, Teis, Theis, Thias, Thies, This, Tias, Ties, Tiis, Tis

Slik uttales Thijs

TEIS

Navn i samme sjanger som Thijs

Ajsa, Boaz, Bodi, Daan, Daley, Dex, Dmitrijs, Elenora, Esmee, Faas, Fenne, Fiene, Frenkie, Jet, Jip, Kees, Kyan, Lenn, Lize, Loek, Lowen, Luuk, Mayson, Mees, Mirthe, Moos, Pim, Pleun, Romee, Roos, Sef, Sepp, Stijn, Suus, Suze, Tess, Teun, Veerle, Vieve, Vigo, Wout, Xavi

Du kjenner Thijs fra:

Musiker Thijs van Leer, fotballspillere Thijs Dallinga og Thijs Oosting, skuespillere Thijs Boermans og Thijs Römer-Schuurman, forfatter Thijs Goverde, løper Thijs Nijhuis

Jentevariant(er) av Thijs:

Mathea, Tea, Thea, Thijsa, Thijske

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: