Samuline

Samuline

Samuline

Nå som Samuel er populært for gutter burde Samuline være fint å bruke til jenter. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 159 Sist oppdatert 09.03.22
Samuline er jenteform av Samuel. Samuel er et navn fra Det gamle testamentet i Bibelen og kommer fra hebraisk språk. Betydningen er usikker, men navnet blir ofte forklart med Guds navn er El. I den gammeltestamentlige tiden ble El brukt om navnet på Gud. I Bibelen blir navnet forklart som Gud har hørt, men det er oppfattet som en mindre sannsynlig betydning.

Så populært er Samuline:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Samuline i Norge og andre land:

Samuline, og varianter, var særlig i bruk i Norge fra sent på 1700-tallet til tidlig på 1900-tallet, slik det har vært for mange navn med ine-ending. I 1910-folketellingen var det rundt 250 samlet for Samuline, Samueline, Samuelina og Samelina. Det vanligste var skrivemåter med -e til slutt. Fram til tidlig på 1900-tallet disse skrivemåtene ofte brukt om hverandre for samme personer, og uttalen kan ofte ha vært -a sist selv om det var skrevet -e.

Den 01.01.2022 var det 9 jenter/kvinner med Samuline som første eller eneste fornavn, og under 4 Samulina, Samueline og Samuelina.

Derfor fungerer Samuline godt nå:

Samuline kan bli brukt fordi det har tradisjon. Det har lyder som er godt likt. Samuline har de mye brukte stemte konsonantene m, l og n. Jentenavn som ender på -ine har vært mye brukt siden sent på 1900-tallet og passer fortsatt fint ut over 2000-tallet.

Varianter av Samuline:

Sameline, Samuelina, Samueline

Slik uttales Samuline

sa-mu-LII-ne

Navn i samme sjanger som Samuline

Aamund, Alfinn, Alfreda, Amilde, Arndis, Arnveig, Audar, Bjor, Diktine, Elsabet, Gudmunn, Ingeir, Isabelita, Jakobine, Linka, Livio, Madine, Munther, Olgunn, Othilde, Paulin, Rodgeir, Rosanne, Safora, Sandie, Saxe, Sne, Sæunn, Teline, Teodine, Ulricke, Ulvhilda

Guttevariant(er) av Samuline:

Sam, Sammy, Samuel, Samuele

Relaterte lister:

Bibelnavn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på -ine
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: