Svane har vært i bruk for begge kjønn i Norge. For jenter kan det være kortform av jentenavn med Svan- som del. Det kan være fra det norske Svanlaug, eller fra tyske navn med Swan- som del. Navnedelen Svan- i slike navn kommer fra fuglen svane. For gutter kan det ha opphav i Svan brukt i middelalderen eller som kortform av sammensatte guttenavn som Svanfrød (frød = fred) og Svanvald (vald = makt).

Sist oppdatert: 20. september 2021

Så populært er Svane:

Bruk av navnet Svane i Norge og andre land:

Svane er kjent i Norge fra 1700-tallet, og kan være brukt før det. I 1801-folketellingen vart det 20 jenter/kvinner, 7 i 1865 og 1 i 1910. For menn var det 3 i 1865 og 2 i 1910. Det var i tillegg noen med Svane som andre navn, men det kan også ha vært bruk av opphavlig etternavn som mellomnavn.

På Island kom Svana i bruk for jenter på 1900-tallet og Svani for gutter rundt år 2000.

Den 01.01.2021 var det under 4 jenter/kvinner og gutter/menn ved navn Svane i Norge.

Derfor fungerer Svane godt nå:

Svane kan bli brukt fordi det har nordisk opphav og tradisjon. Det kan også bli brukt fordi navnet er hentet fra naturen, fra en fugl.

Varianter av Svane:

Svana, Svanhild, Swana, Swanette

Slik uttales Svane

SVAA-ne

Navn i samme sjanger som Svane

Arlina, Berentine, Charlin, Cine, Einius, Emiline, Evilin, Govind, Rosamunde, Svenja, Sylvelin, Sønnau, Sønnøv, Talke, Taran, Tekla, Telka, Thekla, Thelka, Tillia, Timea, Tineke, Torine, Urd, Vally, Velmike, Velmine, Vendel, Venill, Viel, Vighild, Viil, Villemo

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSone
Neste artikkelTelaus
DEL