Rosemunda er et tysk navn. Delen Ros har usikkert opphav, men kan bety ære/berømmelse. Delen -mund betyr beskyttelse og beskytter.

Sist oppdatert: 19. november 2020

Så populært er Rosamunde:

Bruk av navnet Rosamunde i Norge og andre land:

Navnet har blitt brukt i Norge på 1700- og 1800-tallet, også i formene Rosemunde og Rosmunde. I 1801-folketellingen var det 9 Rosmunde. I 1865 var det 8 Rosmunde og Rosmonde i 1865, og ingen med varianter av navnet i 1910. Formen Rosemunde finnes i noen kirkebøker på 1700- og 1800-tallet.

Den 01.01.2020 var det under 4 eller ingen med Rosamunde som første eller eneste fornavn, og det samme for Rosemunde og Rosmunde.

Derfor fungerer Rosamunde godt nå:

Rosamunde vil bli brukt fordi det har tradisjon. Navnet har lyder som er godt likt, særlig konsonantene m og n. Rose blir dessuten knyttet til blomsten, selv om opphavet på tysk er noe annet.

Varianter av Rosamunde:

Rosemund, Rosemunde, Rosmonde, Rosmunde

Slik uttales Rosamunde

ROO-sa-mun-de, på norsk

RÅÅ-sa-mun-de, på tysk

Navn i samme sjanger som Rosamunde

Aaro, Ambrosia, Aurore, Broder, Carolin, Larine, Leosander, Mimosa, Odilia, Rosalina, Rosanne, Rosaria, Safia, Sakrina, Sakrine, Salka, Salome, Salvine, Sanja, Sarke, Selena, Selene, Serafine, Seraphine, Severina, Sille, Sirianna, Sirianne, Sky, Snøfrid, Solja, Sora, Stinette, Svane

Du kjenner Rosamunde fra:

Rosamunda i «Kunnskapstreet» av Johannes Heggland, forfatter Rosamunde Pilcher, skuespillet «Rosamunde, Fürstin von Zypern» av Helmina von Chézy, skuespillere Rosamund Pike, Rosamund Kwan og Rosamund Hanson

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRosmunde
Neste artikkelÆneas
DEL