Siem

Siem

Siem

Siem er et populært navn i Nederland.
Av Babyverden 173 Sist oppdatert 21.04.23
Siem er en nederlandsk form av Simon, og eldre norsk form av Simen, som er norsk form av Simon. Siem er også eritreisk og etiopisk form av Simon. Simon er et navn fra Bibelen, og navnet på disippelen som også hadde navnet Peter. Opphavet er hebraisk, ofte kjent som Simeon og Shimon. Det betyr en som hører etter (lytter til), og ble først brukt om Leas sønn fordi Gud hadde hørt hennes bønn om å få barn. I Bibelen på gresk ble navnet til Simon, som på gresk betyr en som har oppstoppernese, slik at en kan velge mellom betydninger. Siem er både opphavlig norsk, og eritreisk og etiopisk etternavn. For norsk kommer det fra gårdsnavn flere steder. Gårdnavnene har blitt til fra to ord som betyr sjø, og hjem og boplass, som vil si boplasen eller gården ved sjøen. For eritreisk og etiopisk er det fedres fornavn som blir brukt som etternavn for barn.

Så populært er Siem:

84 personer har dette navnet.
I 2022 var Siem p� 21. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Siem i Norge og andre land:

Siem og Sim har vært brukt for noen få i Norge på 1700- og 1800-tallet. Det er en kortform av Simen, som er norsk form av Simon. Etter det har navnet kommet med innvandring særlig fra Eritrea siden sent på 1900-tallet.

Den 01.01.2023 var det 78 gutter/menn med Siem som første eller eneste fornavn, i hovedsak med eritreisk bakgrunn. Sim, med bare i, er det 6 gutter/menn og 4 jenter/kvinner som har. I alt 185 hadde på samme tid Siem som etternavn, flest med norsk bakgrunn, men også mange med eritreisk.

I Nederland er Siem og mange andre korte navn opphavlig muntlige kortformer av andre navn kom mye i bruk som offisielle navn i Nederland fra 1980/90-årene. Der kom Siem litt i bruk som offisielt navn etter midten av 1980-tallet, og økte raskt fra og med 2007. I 2022 var Simen på 21. plass for gutter i Nederland.

Derfor fungerer Siem godt nå:

Siem blir sannsynligvis helst brukt i familier med eritreisk og etiopisk bakgrunn. Bruk kan også være inspirert fra Nederland og nordlige Belgia (Flandern). De to vokalene ie blir sannsynligvis uttalt som bare i på flere språk, også eldre norsk. Korte navn har blitt mer vanlig ut over 2000-tallet. Sim har vært og er litt i bruk i Norge. Det kan brukes som fornavn for gutter.

Varianter av Siem:

Shimon, Simen, Simeon, Simo, Simon, Simone, Szymon

Slik uttales Siem

SIM

Navn i samme sjanger som Siem

Boaz, Bodi, Daan, Daley, Esmee, Faas, Fenne, Fiene, Floor, Frenkie, Gijs, Guusje, Jet, Jip, Jula, Kees, Lenn, Lize, Loek, Lowen, Luuk, Mayson, Mees, Mirthe, Moos, Noud, Pim, Pleun, Puck, Romee, Roos, Sef, Sepp, Sterre, Suus, Suze, Tess, Teun, Vieve, Vigo, Wout, Xavi

Du kjenner Siem fra:

Fotballspiller Siem de Jong, fiolinist Charlie Siem, generalsekratær i Norsk Fotballforbund Kjetil Siem

Jentevariant(er) av Siem:

Simone, Simonetta

Relaterte lister:

Bibelnavn
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: