Jozef er polsk variant av Josef. Josef og varianter av navnet fins både i Bibelen og i Koranen. Josef er kjent fra Bibelen, som mannen til Maria, moren til Jesus. Josef betyr Gud vil øke, altså at Gud vil gi ham mange barn og mange etterkommere. I Koranen er samme person omtalt som profet. Navnet blir omskrevet fra arabisk til latinsk alfabet på mange måter, blant annet Yusuf, Yousef og Yosef.

Sist oppdatert: 11. juli 2019

Så populært er Jozef:

476 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Jozef i Norge og andre land:

I Norge er det navnet Josef som har lengst tradisjon i Norge. Men i 2018 var det den arabiske formen Yusuf som var den mest brukte skrivemåten av navnet. Det var færre enn 4 og kanskje ingen barn som fikk navnet Jozef i Norge i 2018.

I Polen var Josef på 72. plass i 2018.

I andre land er Josef, Joseph, Yusuf og andre skrivemåter av navnet mye brukt, og navnet finnes på mange topplister i land vi deler navnetrender med.

Derfor fungerer Jozef godt nå:

Jozef fungerer bra nå fordi navnet er vanlig i ulike skrivemåter i Norge og mange andre land. Skrivemåten Jozef er populær i Polen. Dermed kan navnet være fint å velge av foreldre i Norge som har polsk tilknytning.

Varianter av Jozef:

Giuseppe, Jose, Josef, Joseph, Yosef, Yoseph, Yousaf, Yousef, Youseff, Youssef, Yousuf, Yussuf, Yusuf

Slik uttales Jozef

JOO-seff

JÅÅ-shef

Navn i samme sjanger som Jozef

Amira, Arkadiusz, Dawid, Ewelina, Feliks, Fritz, Gustaw, Izabela, Juliusz, Kamil, Kamila, Konstanty, Krystian, Leszek, Marek, Mieszko, Milena, Patrycja, Ryszard, Wieslaw, Wiggo, Wiktoria

Du kjenner Jozef fra:

Fotballspiller Jozef Ferenc

Jentevariant(er) av Jozef:

Fina, Fine, Josefa, Josefine, Josephine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelLukasz
Neste artikkelTobiasz
DEL