Priskilla finnes i Bibelen. Det er blitt til som kjæleform av Priska, der l-ene står for betydningen liten. Priska er også et jentenavn i Bibelen. Det kommer fra det romerske tilnavnet (brukt i tillegg til fornavn) Priscus. Det kom fra språket latin og betyr gammel.

Sist oppdatert: 12. juli 2021

Så populært er Priskilla:

Bruk av navnet Priskilla i Norge og andre land:

Priskilla er kjent for et par kvinner i Norge fra rundt 1920, men Priscilla har vært litt mer brukt. Begge former er mest brukt som andre fornavn. De fleste med Priskilla og Priscilla nå har utenlandsk bakgrunn, men det er også gitt i Norge.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen kvinner med Priskilla som første eller eneste fornavn i Norge, og 77 Priscilla. Priskilla finnes som både første og andre fornavn.

Derfor fungerer Priskilla godt nå:

Priskilla kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene, og etter inspirasjon fra tidligere bruk i Norge. Dessuten er det et navn i Bibelen. Navnet har den godt likte stemte konsonanten l.

Varianter av Priskilla:

Piroschka, Piroska, Pricilla, Prisca, Priscilla, Priska

Slik uttales Priskilla

pris-KILL-a

Navn i samme sjanger som Priskilla

Agape, Angelicka, Annecke, Caprice, Caspara, Euphrasie, Felipa, Fhillip, Fransiska, Georgine, Hallkjell, Jacky, Jakoba, Janeke, Janicken, Juniper, Kimon, Pam, Pergot, Peyman, Phebe, Philippus, Phillipe, Philomina, Pius, Poe, Precilia, Pria, Princes, Saphira, Seraphina, Ørjar

Relaterte lister:

Klassiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelPriscilla
Neste artikkelPriska
DEL