Nikole er blitt til som fransk variant av latinske Nikolaus, som har opphav i det greske Nikolaos. Delen Niko kommer fra nike som betyr seier. Delen -laos betyr folk.

Sist oppdatert: 24. juni 2019

Så populært er Nikole:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nikole i Norge og andre land:

Nicole og skrivemåten Nikole har vært ubetydelig brukt i Norge. Nikola og Nicola har vært litt brukt på 1800- og 1900-tallet.

Per 01.01.19 var det kun 9 personer som hadde navnet Nikole i Norge. Varianten Nicole er langt mer brukt, og 9 barn fikk navnet i 2018.

I USA var Nikole inne i topp 1000 i noen år, senest i 1994. Ellers er det Nicole som finnes på topplister i USA, England, Sverige og Italia.

Derfor fungerer Nikole godt nå:

Nikole passer godt som navn i Norge nå på 2000-tallet fordi det har de ty tydelig stemte konsonantlydene n og l. Dessuten er det et kort navn. Bruken er sannsynligvis mye inspirert fra andre land gjennom mediene, og trolig særlig fra fødselsbølger før bruken kom i gang i Norge.

Varianter av Nikole:

Nicol, Nicola, Nicole, Nicoline, Nikol, Nikola, Nikoline

Slik uttales Nikole

ni-KÅÅL, der fransk uttale er vanlig også i Norge

Navn i samme sjanger som Nikole

Afrodite, Aggie, Alexios, Anatol, Antero, Apollo, Areta, Aurelio, Aurelius, Blaise, Camille, Cassius, Dafne, Despina, Edias, Edine, Emerentze, Febe, Gennadi, Georgine, Giorgia, Hieronymus, Thage

Guttevariant(er) av Nikole:

Nikolai, Nikolaus, Nils

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNicole
Neste artikkelNoelia
DEL