Nathali

Nathali

Nathali

Skrivemåten Nathali er klart mindre i bruk enn Nathalie, men viser tydeligere en annen uttale enn den som er vanligst i Norge, med e på slutten. I andre land uttales ofte ikke e i Nathalie heller. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 315 Sist oppdatert 26.04.22
Nathali er form av Natalie og Natalia. Natalia er et latinsk navn og betyr fødsel. Varianter av navnet ble først brukt for barn født på Jesu fødselsdag, som vil si første juledag. Varianter av navnet har først og fremst vært brukt i områder med katolsk og ortodoks kristendom. Nathai uten e-en har blitt til fordi skrivemåten Nathalie blir uttalt uten e-en på blant annet fransk og engelsk.

Så populært er Nathali:

37 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nathali i Norge og andre land:

Nathali og Natali er brukt i Norge siden midt på 1800-tallet, mens Nathalie og Natalie er mye brukt siden tidlig på 1800-tallet.

Den 01.01.2022 var det 37 jenter/kvinner med Natali som første eller eneste fornavn, 94 Natali, 2128 Natalie og 2174 Nathalie.

Derfor fungerer Nathali godt nå:

Nathali kan bli brukt fordi det har tradisjon i Norge, og det kan komme med inspirasjon fra mange andre land. Nathali har de tydelig stemte konsonantene n og l, som mange foreldre liker. Noen kan velge navnet som et alternativ til det mye brukte Nathalie.

Varianter av Nathali:

Natalia, Natalie, Natalya, Natascha, Natasha, Natasja, Nathalia, Nathalie

Slik uttales Nathali

na-TAA-li

Navn i samme sjanger som Nathali

Allen, Bjarni, Blessing, Claudine, Clive, Corinne, Dahlia, Daphne, Dawn, Eivinn, Emalia, Evina, Filipa, Halstein, Isach, Karethe, Kikki, Kristijan, Madelein, Marleen, Micaela, Mirella, Miro, Moira, Narin, Precious, Priscila, Rian, Ronia, Sindy, Sissi, Staffan, Thiril, Thommy

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: