Kenan

Kenan

Kenan

Kenan har trolig bibelsk opphav. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 568 Sist oppdatert 02.03.21
Kenan har usikker betydning, der eiendom er den mest trolige. Alle forklaringer dreier seg om det hebraiske Kanaan. Kanaan ble først brukt om en bibelsk person, og fra ham ble det brukt som navn på landomårdet Kanaan i området der blant annet Israel og Palestina er i dag. Navneformen Kenan er brukt på tyrkisk og blant annet på engelsk. På tyrkisk blir navnet forklart som bygd på landområdet Kanaan. Betydninger for det opphavlige guttenavnet er blant annet fargen purpur (rødfiolett), lav (lavlandet), underkastet, og eiendom og eier, og oppfostre eller barn. En forklaring er også at delen Ken (Kan) kan ha opphav fra et ord som betyr lanse, som er et et våpen med spyd ytterst på en lang stang. Samme ord ble også brukt for smed. Delen -an kommer da fra en ending som betyr liten. Det vil si at Kenan gjerne blir forklart med betydningen liten smed. Kenan er også et etternavn.

Så populært er Kenan:

207 personer har dette navnet.
I 2022 var Kenan på 457. plass i Topp 507 guttenavn 2022.

Bruk av navnet Kenan i Norge og andre land:

Kenan er kjent i Norge fra litt før midten av 1900-tallet, men har særlig kommet i bruk fra sent på 1900-tallet. Bruken har særlig kommet fra Tyrkia og Balkan, men kan også være inspirert fra USA.

Den 01.01.2021 var det 197 gutter/menn med Kenan som første eller eneste fornavn. Kenan var da på 900. plass for navn på gutter/menn i befolkningen i Norge. I alt 5 het Kenan som etternavn.

I USA var Kenan blant de tusen vanligste guttenavnene i 1997, og har foreløpig ellers ikke vært blant det tusen vanligste der.

Derfor fungerer Kenan godt nå:

Kenan blir trolig mest brukt i familier med bakgrunn fra Tyrkia og Balkan. Bruk i Norge kan også være inspirert fra andre land, blant annet fra USA. Kenan har den godt likte lyden n to ganger, og det er kort.

Kenan har vært litt brukt til barn i Norge på 2000-tallet.

Slik uttales Kenan

KEE-nan

Navn i samme sjanger som Kenan

Abiel, Abirami, Achim, Adah, Aiden, Albin, Ami, Anan, Annas, Anwar, Asa, Barnabas, Benaiah, Bernice, Cain, Candace, Cyrus, Damaris, Dinah, Efraim, Hamdan, Kaila, Kamile, Kristupas, Lawand, Leandro, Lorian, Madina, Michel, Renatas, Roman, Seyed, Waqas

Du kjenner Kenan fra:

Skuespiller og komiker Kenan Thompson, fotballspillere Kenan Kodro, Kenan Kocak og Kenan Karaman, roadracingfører Kenan Sofuoğlu, musiker Kenan Doğulu, skuespillere Kenan İmirzalıoğlu og Kenan Işık, tidligere president i Tyrkia Kenan Evren, forfatter Kenan Malik

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 507 guttenavn 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: