Levina

Levina

Levina

Levina er foreløpig lite brukt i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 544 Sist oppdatert 12.08.20
Levina, og varianten Levine, har flere opphav. Det er blant annet kortform av Olevine. Olevine er laget av Ole eller varianter av Ole, som alle har opphav Olav. Navnet Olav kan være fra år 600 eller tidligere i Skandinavia. Det er satt sammen av ord som betydde forfar og etterkommer. Navnet kan dermed bety sønn av sine forfedre eller av far. Levine er også jenteform av Levin og Levi. Levin er et tysk navn satt sammen av to deler som betyr godt likt og vennlig (lieb) og venn (win). Levi er et navn fra Bibelen. I Bibelen blir det forklart som «knyttet til», som kan innebære trofast mot Gud. En annen forklaring er tilgitt, men begge forklaringene er usikre. Levina er også brukt som etternavn. Det kommer fra et fornavn i tidligere slektsledd, helst Levin, og det tilsvarer sen-navn i Norge, men uten sen-endingen.

Så populært er Levina:

11 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Levina i Norge og andre land:

Levina er kjent fra to kvinner født midt på 1800-tallet, men kan i praksis ha blitt brukt om rundt 50 kvinner registrert som Levine på 1800-tallet.

Ved inngangen til 2020 var det 11 jenter/kvinner med Levina som første eller eneste fornavn, og 10 med Levina som etternavn.

Derfor fungerer Levina godt nå:

Levina vil helst bli brukt fordi det har gammel tradisjon, og fordi det har lyder som foreldre liker. Levina har bare stemte lyder, og særlig de populære stemte konsonantene l og n. Endingen -ina er også godt likt.

Levina er foreløpig lite eller ikke brukt til barn i Norge på 2000-tallet.

Varianter av Levina:

Levine, Olefine, Olevine, Olvine

Slik uttales Levina

le-VII-na

Navn i samme sjanger som Levina

Arnodd, Mikkal, Mikkeline, Nichole, Nikki, Nikolett, Ninny, Odbjørn, Oliane, Olida, Olov, Olufine, Perlita, Remine, Sandi, Sigurbjørn, Silius, Stinus, Størker, Sveinulf, Sylve, Thala, Thalie, Thilla, Thorodd, Tind, Torvild, Villgunn, Wenny, Wessel, Yvan

Du kjenner Levina fra:

Sanger og låtskriver Levina (Isabella Levina Lueen)

Guttevariant(er) av Levina:

Levi, Levin, Levind, Lewin, Lyvin, Ola, Olaf, Olav, Ole, Olevinius, Oluf

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: