Delina

Delina

Delina

Delina er blant annet et klassisk navn.
Av Babyverden 186 Sist oppdatert 04.07.23
Delina er laget som en kombinasjon av Delia og Adelina, men kan også ha andre opphav. Delia har to opphav. Delia er et gresk jentenavn. Det var opphavlig et ekstra navn for den greske gudinnen Artemis, og er laget fra navnet på den greske øya Delos, der hun skal være født. Øynavnet blir også skrevet Dilos. Artemis var blant annet beskytter for fødende kvinner, ville dyr og kyr. Delia er også kortform av Cordelia. Cordelia er sannsynligvis laget av den engelske forfatteren Shakespeare tidlig på 1600-tallet. Opphavet er usikkert, men kan være inspirert av det latinske navnet Cordula. Cordula blir forklart på to ulike måter. Det er enten sent født eller sent utviklet (cordus på latin), eller hjerte (cor og cordis på latin). Adelina er avledet av Adele og Adelheid. Adele har blitt til på tysk og fransk. Det er kortform av tyske Adelheid som betyr edel/god slekt og skjønnhet. Delina er også noe brukt i Eritrea og Etiopia, og kan ha annet opphav der.

Så populært er Delina:

126 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Delina i Norge og andre land:

Delina er brukt for noen få barn i Norge siden midten av 1800-tallet. De fleste med navnet i dag, har utenlandsk bakgrunn, blant annet noen fra Eritrea.

Den 01.01.20213 var det 126 jenter/kvinner med Delina som første eller eneste fornavn i Norge.

Derfor fungerer Delina godt nå:

Delina kan blir brukt med bakgrunn fra bruk i mange forskjellige land og med norsk tradisjon. Navnet har de godt likte stemte konsonantene l og n. Navn som ender på -ina er godt likt ut over 2000-tallet.

Varianter av Delina:

Adel, Adelalide, Adele, Adelen, Adelheid, Adelina, Adeline, Cordelia, Cordie, Cordula, Delia, Edel, Kordelia, Ådel

Slik uttales Delina

de-LI-na

Navn i samme sjanger som Delina

Adelstein, Andela, Asgerd, Avery, Betina, Bjørgfrid, Cathinka, Dea, Delia, Elisabetta, Elith, Elsebeth, Elvine, Ethan, Evaldas, Farhad, Helmine, Jonn, Kwame, Lis, Madelena, Marcela, Maryann, Matea, Mogens, Nate, Othelia, Paulo, Selin, Vellek, Yahye, Yoel, Yousif, Zahida, Øydis

Du kjenner Delina fra:

Politiker Delina Ibrahimaj

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: