Aleksa

Aleksa

Aleksa

Aleksa er et unisex-navn.
Av Babyverden 861 Sist oppdatert 06.07.23
Aleksa blir brukt for begge kjønn, og mest for jenter. Det er kortform av Aleksandra og Aleksander. Aleksandra er jenteform av Alexander, som begge er greske navn. Delen Aleks- betyr beskytte og hjelpe, og -ander betyr mann og menneske. Aleksa er også etternavn. Det er mest sannsynlig guttenavnet tatt i bruk som etternavn i land utenfor Norge.

Så populært er Aleksa:

69 gutter og 7 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Aleksa i Norge og andre land:

Aleksa og Alexa er gitt som navn til barn i Norge siden sent på 1800-tallet, mest som Alexa. Det var stort sett gitt bare til jenter fram til sent på 1900-tallet. Fra sent på 1900-tallet har navnet kommet med innvandring, og særlig for menn, for en stor del fra Balkan.

Den 01.01.2023 var det 7 jenter/kvinner og 69 gutter/menn med Aleksa som første eller eneste fornavn. For Alexa var det 63 jenter/kvinner og under 4 eller ingen gutter/menn. I alt 13 hadde samtidig Aleksa som etternavn.

Derfor fungerer Aleksa godt nå:

Aleksa kan bli brukt for begge kjønn med inspirasjon fra utlandet, blant annet gjennom mediene. Noen velger nok også navnet fordi det er vanlig i land de kommer fra. Navnet har den godt likte stemte konsonanten l, og det er kort.

Varianter av Aleksa:

Aleks, Aleksander, Alessa, Alessandro, Alexa, Alexander, Alexandre, Alexia, Sander, Xander, Zander

Slik uttales Aleksa

a-LEKS-a

Navn i samme sjanger som Aleksa

Aaric, Albrigt, Alexsander, Allaug, Alona, Fam, Frosti, Gislaug, Gunleif, Hilborg, Jensine, Krissander, Leidulv, Leonhard, Lorraine, Maila, Norleif, Oakley, Octavian, Owen, Rosanna, Saamund, Sage, Staale, Sveinar, Sønke, Taletta, Tåle, Ulv, Venelina, Vicky, Vigleif, Våle

Du kjenner Aleksa fra:

Poet Aleksa Šantić, YouTuber Aleksa Vulovic, fotballspillere Aleksa Terzić og Aleksa Jovanović, basketballspillere Aleksa Avramović, Aleksa Ilić og Aleksa Gulbe, skuespillere Aleksa Palladino og Aleksa Balasevic, volleyballspillere Aleksa Batak og Aleksa Brđović

Jentevariant(er) av Aleksa:

Aleksandra, Alessa, Alessandra, Alex, Alexa, Alexandra

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: