NavnJentenavnConstanze

Constanze

Constanze

Constanze

Kjært navn har mange skrivemåter. I hvert fall kan det se sånn ut for Constanze og andre varianter av navnet. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 215 Sist oppdatert 05.01.22
Constanze har latinsk opphav i Constantia, som er jentevariant av Constantius. Guttenavnet er mer kjent i varianten Konstantin. Navnene betyr stø, fast, trofast, og vi kjenner det igjen i substantivet konstant.

Så populært er Constanze:

23 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Constanze i Norge og andre land:

Konstanse, stort sett med K- først og -se sist, var vanlig i deler av Norge særlig sent på 1800-tallet. Det var en tid da mange klassiske (greske og latinske) navn var populære. I 1865-folketellingen var 6 ført inn som Constanze, og 3 i 1910, men dette var en lite brukt skrivemåte. Vanligste skrivemåte har vært Konstanse og Constanse. Skrivemåter kan ha blitt brukt om hverandre om samme personer til tidlig på 1900-tallet. I 1910 var det rundt 4100 kvinner med varianter av Konstanse med K-, C-. -s- og -z.

Konstanse, særlig med K og s er litt i bruk ut over 2000-tallet. Fra 2010 til 2020 har formen Konstanse ligget litt under og litt over 5 fødte i året.

Den 01.01.2021 var det 22 jenter/kvinner med Constanze som første eller eneste fornavn, 192 Konstanse, 82 Constanse, og 98 Constance.

Derfor fungerer Constanze godt nå:

Constanze, og særlig andre skrivemåter, har gammel norsk tradisjon. Constanze og Konstanse og lignende skrivemåter har den populære stemte konsonanten n to ganger.

Varianter av Constanze:

Constance, Constanse, Constanza, Konstance, Konstanse, Konstantine, Konstanze

Slik uttales Constanze

kon-STANN-se, på norsk

Navn i samme sjanger som Constanze

Alban, Ambrosia, Annelies, Arktander, Auguste, Benin, Bolette, Christoph, Clio, Coby, Eivår, Hektor, Helmut, Holm, Jochen, Jurgen, Lorenz, Lotti, Lou, Ludger, Marga, Micha, Nelle, Nikolaus, Paulus, Seraphina, Sieglinde, Sokrates, Ulysses, Ute, Waltraud, Wilfried

Du kjenner Constanze fra:

Sanger Constanze Mozart, skuespillere Constanze Becker, Constanze Engelbrecht og Constanze Behrends, langrennsløper Constanze Blum, filmregissør Constanze Fischbeck, musikkartister Constanze Friend og Constanze Hochwartner, forfatter Constanze Güthenke

Guttevariant(er) av Constanze:

Constantin, Constantino, Constantinus, Konstantin

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: