Christoffer er en variant av Kristoffer. Kristoffer kommer fra gresk og betyr han som bærer Kristus. Navnet kommer fra en helgen på 200-tallet som ifølge en fortelling skal ha båret Kristus i omskapt form over en elv, og fikk kallenavnet Kristoffer etter det. Helgenen Kristoffer var vernehelgen for veifarende/reisende, og var i middelalderen også kjent som en nødhjelper – en særlig viktig helgen for hjelp i nød. Han var hjelper for uvær og brann.

Sist oppdatert: 28. juni 2019

Så populært er Christoffer:

4944 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2010 var Christoffer på 49. plass i Topp 50 guttenavn i Danmark 2010.
I 2008 var Christoffer på 99. plass i Topp 100 guttenavn i Sverige 2008.

Bruk av navnet Christoffer i Norge og andre land:

I Norge var Kristoffer noe brukt på slutten av 1800-tallet, men falt i bruk fram til rundt 1940. Navnet begynte å stige igjen på 1970-tallet, og økningen var særlig bratt på 1980-tallet. Toppen for navnet var rundt 1990, og siden har navnet falt kraftig. De siste årene har bruken svingt litt opp og ned, men mest ned. I 2018 fikk 8 barn navnet Christoffer.

Navnet har mange skrivemåter, for eksempel Kristoffer, Christoffer, Christopher og Kristopher. Det finnes også i mange varianter på ulike språk.

Christoffer er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, men andre varianter av navnet, for eksempel Christopher er en del brukt i land som England og USA.

Derfor fungerer Christoffer godt nå:

Bruken av Christoffer har sannsynligvis to årsaker som har har virket sammen. Navnet har gammel norsk tradisjon, og navnet var mye brukt i andre land da det ble populært i Norge fra sent på 1900-tallet.

Varianter av Christoffer:

Chris, Chriss, Christofer, Christoffer, Christoph, Christopher, Cristofer, Cristoffer, Kristofer, Kristoffer, Kristopher, Krzysztof, Offer, Risto, Stoffer

Slik uttales Christoffer

kri-STÅFF-er, med trykk på o-en uttalt som kort å-lyd

Navn i samme sjanger som Christoffer

Alberte, Arve, Cathrine, Chris, Christina, Frederik, Haley, Lauge, Lene, Madeleine, Marita, Mathilde, Michal, Milas, Monika, Natalia, Nicolai, Nicoline, Oscar, Philip, Randi, Remi, Renate, Rune, Sara, Silje, Sissel, Sonja, Stine, Therese, Tony, Torun, Viktoria, Villads, Ørjan

Du kjenner Christoffer fra:

Skuespiller Christoffer Staib, komiker Christoffer Andreas Dedekam Schjelderup, karakteren Christoffer Schistad i tv-serien «Skam»

Jentevariant(er) av Christoffer:

Christoffa, Kristoffa, Kristofine, Stoffa, Stofine

Relaterte lister:

Klassiske navn
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Topp 50 guttenavn i Danmark 2010
Topp 50 guttenavn i Danmark 2009
Topp 50 guttenavn i Danmark 2008
Topp 50 guttenavn i Danmark 2007
Topp 100 guttenavn i Sverige 2008
Topp 100 guttenavn i Sverige 2007

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelCarl
Neste artikkelCornelius
DEL