Anemone

Anemone

Anemone

Anemone er et naturnavn som passe fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 303 Sist oppdatert 15.10.21
Jentenavnet Anemone kommer fra navn på en blomsterslekt, der hvitveis er den mest kjente i Norge. Navnet på blomsterslekten kommer fra det greske ordet ánemos som betyr vind. Det kom i bruk for denne planteslekten fordi pollen ble overført med små vindkast. I Frankrike anemone ble brukt for beskrive vakre kvinner på 1700-tallet, og navnet Anemone kom inn i listen over mulige navn fra den franske revolusjonen sist på 1700-tallet. Anemone er også kjent fra koralldyrene sjøanemoner, med fargesterke tentakler (stengler), men dette er kanskje ikke brukt som bakgrunn for jentenavnet. Jentenavnet Anemone kan også ha blitt satt sammen av navnene Ane eller Anne og Mone eller Mona.

Så populært er Anemone:

10 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Anemone i Norge og andre land:

Navnet Anemone er kjent i Norge fra sent på 1900-tallet, stort sett gitt til norskfødte. Anemone var lite brukt i de fleste land før 1980-tallet. Navnet blir brukt blant annet i Frankrike, Tyskland, Spania, Danmark og Sverige.

Den 01.01.2021 var det i Norge 9 jenter/kvinner med Anemone som første eller enste fornavn. I tillegg hadde noen få Anemone som andre fornavn. 7 kvinner har Anne Mone som sine to fornavn.

I betydning tilsvarer Anemone symre, som er norsk navn på samme planteslekt. Det var 01.01.2021 25 kvinner som het Symre og 23 Symra. De fleste av dem har fått navnet på 2000-tallet.

Derfor fungerer Anemone godt nå:

Anemone kan bli brukt med inspirasjon fra andre land, fordi det er et navn fra naturen (blomsterslekt), og fordi det har lyder som er godt likt. Anemone har den godt likte n-en to ganger, og m-en én gang.

Varianter av Anemone:

Anamona, Anne, Anne-Aymone, Annemone, Anémone, Mone, Symra, Symre

Slik uttales Anemone

a-ne-MOO-ne, på norsk

a-ne-MÅÅ-nø, på tysk og flere språk sør for Skandinavia

ø-NEM-øn-i, på engelsk

Navn i samme sjanger som Anemone

Aggie, Alister, Annet, Baldvin, Bjønn, Chanell, Daren, Dior, Eivi, Emilda, Enni, Eyra, Fifi, Gay, Gunel, Happy, Hugrun, Jacquelyn, Joronn, Keneth, Kjelfrid, Klemens, Lil, Magrit, Maximiliam, Miracle, Molfrid, Myrth, Nele, Nemina, Nemo, Octavian, Teon, Timotei, Æneas

Du kjenner Anemone fra:

Interiørdesigner Anemone Wille Våge

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: