Nemo

Nemo

Nemo

De fleste vil nok forbinde navnet Nemo med filmene om klovnefisken Nemo. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 517 Sist oppdatert 10.08.21
Nemo kommer fra det latinske ordet nemo, som betyr ingen. Navnebruken kan være inspirert fra en roman av Jules Verne fra 1870, og flere ganger som film, eller fra hovedfigur i filmen "Oppdrag Nemo" fra 2003. Navnet er i bruk for begge kjønn, mest for gutter/menn.

Så populært er Nemo:

9 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Nemo i Norge og andre land:

I Norge er Nemo kjent fra 1900-tallet, slik at noe av bruken trolig er inspirert fra Jules Verne. Bruken i Sverige og Danmark kan tyde på at det der også er inspirert av filmen «Oppdrag Nemo» fra 2003.

I Norge var det den 01.01.2021 7 gutter/menn med Nemo som første eller eneste fornavn. I USA har navnet ikke vært blant de tusen vanligste for noe kjønn (til 2020).

I Danmark var det den 01.01.2021 40 gutter/menn som het Nemo, og 1 jente/kvinne. Der har navnet vært brukt for barn fra rundt 1990, og oppe i 3 fødte flere av årene siden 2007.

I Sverige var det årsskiftet 2020/2021 580 gutter/menn og 23 jenter/kvinner med navnet. For begge kjønn er navnet brukt i få tiår, for gutter særlig på 2000-tallet.

Derfor fungerer Nemo godt nå:

Bruken av Nemo er mest sannsynlig inspirert både av filmer bygd på «En verdensomseiling under havet» og «Operasjon Nemo». Navnet har de godt likte stemte konsonantene n og m. Navnet ender på -o, som er i ferd med å bli mer populært i guttenavn i Norge ut over 2000-tallet, som Theo, Leo, Matheo, Hugo, Viggo og Mio. Korte navn blir også mer brukt ut over 2000-tallet.

Slik uttales Nemo

NEE-mo, på norsk

NE-må, på flere språk utenom Skandinavia

NI-måo på engelsk

Navn i samme sjanger som Nemo

Aagoth, Aane, Andro, Anemone, Annema, Annemone, Catho, Charlot, Dorit, Eleon, Eliseo, Emmelina, Fisnik, Hai, Henock, Jemina, Jemma, Joannes, Jojo, Jolene, Klemmet, Modesto, Nemi, Nicko, Nilo, Rano, Rem, Remo, Ringo, Ro, Semon, Serene, Sylvio, Tammo, Wyatt

Du kjenner Nemo fra:

Karakteren Nemo i «En verdensomseiling under havet» av Jules Verne, klovnefisken Nemo i «Oppdrag Nemo» og «Oppdrag Dory», sjakkspiller Nemo Zhou/Qiyu Zhou

Jentevariant(er) av Nemo:

Nema

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på o
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: