Onar kan ha to opphav. Det kan være variant av Annar, som på norrønt også var Onarr. Da har det opphav fra nordisk mytologi og er satt sammen av to deler som betyr forfar og kriger. Navnet Onar har også blitt til fra gårdsnavnet Onarheim i Tysnes, men brukt som fornavn når en grein av familien flyttet til Stord. I gårdsnavnet betyr Onar land og jordstykke, og heim er hjem og bosted. Den første med navnet Onar ble født på den gården i 1910. Bruken av navnet bygger mest på det siste opphavet.

Sist oppdatert: 11. august 2021

Så populært er Onar:

58 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Onar i Norge og andre land:

Onar har blitt noe brukt gjennom 1900-tallet, særlig på Stord og Karmøy. Navnet kom i bruk først på Stord, fra etternavnet Onarheim. Onar var mest brukt i 1960- og 1970-årene.

Den 01.01.2021 var det 58 gutter/menn med Onar som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Onar godt nå:

Onar blir brukt fordi endingen -ar gjør at det ligner på gamle nordiske navn, slik som Gunnar og Ragnar. Navnet har lydene n og r som er mye brukt på 2000-tallet. Korte navn har økt i bruk ut over 2000-tallet.

Varianter av Onar:

Annar

Slik uttales Onar

OO-nar

Navn i samme sjanger som Onar

Aadel, Alvine, Annik, Borge, Gjøa, Gudmundur, Gudvor, Gulbrand, Gunnhilda, Gunni, Haftor, Halkjell, Halle, Hella, Heming, Hildbjørg, Hildrid, Hill, Håvald, Ingejerd, Irisa, Jogrim, Jolaug, Kanutta, Kjellvor, Leik, Marny, Nann, Oddleiv, Omar, Rain, Sigvat, Tjarand, Undine, Øivin

Du kjenner Onar fra:

Politiker Onar Onarheim, skribent og forfatter Onar Åm

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelOlov
Neste artikkelPeik
DEL