Wally

Wally

Wally

Wally er et unisex-navn som kan passe fint nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 273 Sist oppdatert 18.11.21
Wally er variant av Vally. Vally blir brukt til både jenter og gutter, mest for jenter. Jentenavnet Vally har først blitt tatt i bruk på tysk på 1800-tallet, ofte som Wally. Det var kjæleform av Valborg, Valerie og Valentine. Valborg er tysk navn og satt sammen av to deler som betyr makt og beskyttelse. Valerie, brukt for både jenter og gutter, har opphav i latin og betyr å være sterk. Valentine har nært språklig opphav med Valerie og betyr sterk. Vally, og Wally, har blitt tatt i bruk for gutter fra guttenavn som begynner med Val- og Wal-.

Så populært er Wally:

61 jenter og 5 gutter har dette navnet.

Bruk av navnet Wally i Norge og andre land:

I Norge ble Wally og Vally særlig brukt fra sent på 1800-tallet til midt på 1900-tallet. I 1910 var det rundt 290 kvinner og 2 menn som het Vally og Wally, for kvinner klart mest Vally.

Den 01.01.2021 var det 63 jenter/kvinner med Wally som første eller eneste fornavn, og 6 gutter/menn. For Vally var det 63 jenter/kvinner og under 4 eller ingen gutter/menn.

Derfor fungerer Wally godt nå:

Wally var blant navn brukt rundt år 1900, særlig for kvinner, men også for noen få menn. Mange navn fra den tiden blir tatt i bruk på nytt ut over 2000-tallet.

Varianter av Wally:

Valborg, Valentina, Valentine, Valeria, Valerie, Vally

Slik uttales Wally

VALL-i

Navn i samme sjanger som Wally

Ally, Arnfrid, Aronas, Caleb, Cally, Dick, Ellef, Ewan, Halle, Hilly, Howard, Hæge, Jayden, Kendall, Lully, Lyla, Maila, Nelli, Ofelia, Oswald, Owain, Randall, Rohan, Rolle, Shelly, Sikander, Talina, Vinni, Wade, Wagner, Waldo, Walker, Wallace, Wanda, Wanessa, Waris, Wing, Zion, Åsny

Du kjenner Wally fra:

Skuespillere Wally Dunn og Wally Cox, musikere Waliou Jacques Daniel Isheola «Wally» Badarou og Gotye (Wouter «Wally» De Backer), baseballtrener Wally Backman, fotballtrener Wally Downes, racerfører Wally Dallenbach Jr., cricketspiller Wally Edwards

Guttevariant(er) av Wally:

Valentin, Valentino, Valeri, Valerie, Valerio, Valerius, Vally

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldefarsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: