Armann er en variant av Armand, som er fransk form av det tyske Hermann. Hermann er satt sammen av to ord som betyr hær og mann.

Så populært er Armann:

37 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Armann i Norge og andre land:

Varianter av Armann ble noe brukt i Norge fra sent på 1800-tallet og i første halvdelen av 1900-tallet. Varianten Arman kom igjen i bruk fra sent på 1900-tallet, men med opphav fra Iran og ikke med samme opphav som Armann og Armand.

Ut over 2000-tallet er formen Arman med iransk (persisk) opphav noe i bruk blant blant innvandrere.

Den 01.01.2021 var det i Norge 38 gutter/menn med Armann som første eller enste fornavn, 162 Armand og 346 Arman. Det var på samme tid 17 med Armann som etternavn.

Derfor fungerer Armann godt nå:

Navnet kan bli brukt fordi det har litt tradisjon i Norge. Navnet har klanger som mange foreldre liker på 2000-tallet. Det har de tydelig stemte konsonantene r, m og n. Dessuten har navnet også eldre tradisjon i Norge i over hundre år.

Varianter av Armann:

Arman, Armand, Armandino, Armando, Armani, Herman, Hermann

Slik uttales Armann

AAR–mann

Navn i samme sjanger som Armann

Amon, Angelita, Angunn, Arianne, Arill, Arni, Arnleiv, Arnor, Bjart, Bodvar, Cara, Clare, Darina, Ebrima, Eirinn, Elinborg, Hannelore, Joan, Kiana, Lidvard, Linne, Malfrid, Mani, Margarete, Marigona, Maryanne, Massimo, Mateus, Salomon, Sunneva, Tommas, Tonette, Yann, Yared

Du kjenner Armann fra:

Komiker Armann Hreinsson, forfattere Ármann Höskuldsson, Ármann Kr. Einarsson, Ármann Reynisson, Armann Gylfason, Gunnsteinn Ármann Snævarr og Ármann Jakobsson, badmintonspiller Ármann Þorvaldsson, fotballspiller Ármann Smári Björnsson

Jentevariant(er) av Armann:

Armanda, Armande, Armandina, Armandine, Hermine

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBrostrup
Neste artikkelWally
DEL