Viivi

Viivi

Viivi

Viivi er finsk form av Vivi.
Av Babyverden 290 Sist oppdatert 18.04.23
Viivi er finsk form av Vivi. Vivi er kortform av Vivian og andre navn med -vi- som del, slik som Alvilde, Lovise og Olivia. Vivian blir helst regnet som et opphavlig latinsk navn som betyr levende, og blir sett i sammenheng med evig liv i kristen sammenheng. Det kan også ha blitt til fra det gamle romerske (og latinske) etternavnet Vibianus uten kjent betydning. Alvilde er nordisk og er satt sammen av alv og av delen hilde, som betyr kamp. Lovise har opphav i Ludvig, som er tysk og satt sammen av to deler som betyr berømt og kamp. Olivia har latinsk opphav fra oliventre og norsk opphav med betydningen forfar og etterkommer (som for Olav og jenteformen Olov). Bruken av Viivi på finsk er inspirert fra Vivi på svensk, der mange av opphavene ovenfor er mulige. Finske skrivemåter med doble vokaler vil si at uttalen er lang.

Så populært er Viivi:

6 personer har dette navnet.
I 2022 var Viivi på 44. plass i Topp 50 jentenavn i Finland 2022.

Bruk av navnet Viivi i Norge og andre land:

Viivi vært litt brukt i Norge.

Den 01.01.2023 var det 6 jenter/kvinner med Viivi som første eller eneste fornavn i Norge, og 1158 med den mer kjente formen Vivi.

I Finland har navnet Viivi vært litt brukt for jenter siden 1800-tallet. Bruken økte fra 1980-tallet, og Viivi har vært mye brukt på 2000-tallet. I 2021 var navnet på 46. plass for jenter i Finland, og i 2022 oppe på 44. plass.

Derfor fungerer Viivi godt nå:

Viivi med denne skrivemåten vil sannsynligvis helst bli brukt med inspirasjon fra finsk. Jentenavn med i-lyd til slutt har også kommet mer i bruk ut over 2000-tallet, slik som Hennie/Henny, Nellie/Nelly, Lily/Lilly og Ellie.

Varianter av Viivi:

Alvhild, Alvhilde, Alvilde, Bibiana, Louise, Lovise, Oliva, Olivia, Vivi, Viviane, Viviann, Wivian

Slik uttales Viivi

VII-vi

Navn i samme sjanger som Viivi

Aapo, Agni, Anki, Anniina, Anti, Avi, Eelis, Eetu, Eevi, Essi, Eveliina, Iivo, Iuliia, Juho, Kseniia, Lempi, Liina, Liliia, Miia, Miina, Nataliia, Pauliina, Peeter, Pertti, Piia, Riina, Ristiinna, Siiri, Stiina, Tiia, Tiili, Triin, Triinu, Tuomo, Valtteri, Vibekke, Vikki, Vivaan, Vivvi, Wiil, Wiilo

Du kjenner Viivi fra:

Forfatter Viivi Luik, modeller Viivi Pumpanen og Viivi Altonen, musikkartist VIIVI (Viivi Mirette Korhonen), skuespiller Viivi Dikson, friidrettsutøver Viivi Lehikoinen, ishockeyspiller Viivi Vainikka

Guttevariant(er) av Viivi:

Loius, Love, Ludvig, Ludvik, Ludwig

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 50 jentenavn i Finland 2022
Topp 50 jentenavn i Finland 2021

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: