Alvhilde

Alvhilde

Alvhilde

Alvhilde er et nordisk navn.
Av Babyverden 148 Sist oppdatert 20.01.23
Alvhilde ble først brukt i litteratur i Danmark tidlig på 1800-tallet, som en variant av Alvhild. Det ble like etter tatt i bruk for jenter. Alvhild er et nordisk navn fra middelalderen. De er satt sammen av Alv og hilde. Alv er overnaturlig vesen i gammel overtro, samme som Hulder. Og hilde betyr kamp og strid. Vilde er kortform av Alvhilde.

Så populært er Alvhilde:

8 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Alvhilde i Norge og andre land:

Alvhilde kom i bruk i Norge fra tidlig på 1800-tallet, fra Danmark. Navnet ble mest brukt i andre halvdelen av 1800-tallet, og det minket gjennom første halvdelen av 1900-tallet. Alvhilde har vært svært lite brukt siden midten av 1900-tallet.

Den 01.01.2022 var det 9 jenter/kvinner med Alvhilde som første eller eneste fornavn. Skrivemåten Alvilde, uten h, var brukt på samme tider som Alvhilde. Alvilde har også kommet litt i bruk på nytt fra 1900-tallet, med rundt 20 i året siden 2016.

Derfor fungerer Alvhilde godt nå:

Dersom Alvhilde blir brukt nå på 2000-tallet, er det fordi navnet har vært lenge ute av bruk, og at det kan passe å ta det i fram for en ny generasjon. Mange foreldre ønsker nå å ta i bruk gamle nordiske navn, og Alvhilde er et slikt. Alvilde, uten h, har kommet litt i bruk.

Varianter av Alvhilde:

Alfhild, Alfild, Alvhild, Alvild, Alvilde, Viivi, Vilda, Vilde, Vivi, Vivianne, Wilda

Slik uttales Alvhilde

alv-HILL-de

Navn i samme sjanger som Alvhilde

Adelle, Alexandrina, Alfinn, Alfrid, Amadea, Arune, Axl, Bernarda, Coralie, Davin, Diva, Emalie, Emila, Ernestina, Felisa, Gabrielis, Gørhild, Hailie, Hildgunn, Hilfrid, Hilmer, Ingeir, Jendine, Karelius, Kjølv, Konstance, Lennea, Lorense, Marchus, Penny, Salamon, Sylvei, Taale, Tilda, Villa

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: