Torer

Torer

Torer

Torer er et gammelt nordisk navn som kan passe fint å velge nå.
Av Babyverden 85 Sist oppdatert 28.03.23
Torer (og Thorer) er et nordisk navn fra middelalderen. Det er en eldre form som har blitt til det mer kjente Tore. Begge navnene kommer fra Thorir (Þórir), som også er den islandske formen i dag. Torer blir forklart på tre måter. Den ene er at det er en variant av navnet på guden Tor. Navnet på guden Tor betyr dundre og tordne. Den andre forklaringen er at det er navnet på guden Tor pluss endingen ver. Endingen vet en ikke sikkert hva betyr. Men den har vært forklart som kjempe eller som prest innenfor gammel nordisk mytologi. En tredje forklaring er at den siste delen -er var gammelt -ar som betydde både kriger og spyd. De to første betydningene er mest aktuelle i dag.

Så populært er Torer:

12 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Torer i Norge og andre land:

Torer og varianter var mye brukt fra middelalderen, og etter det særlig på østsiden av Oslofjorden fram til rundt 1900. I 1801-folketellingen var det i alt rundt 400 Torer og Thorer. I 1910 var det i alt rundt 45 Torer og Thorer, begge gangene mest Thorer. Skrivemåter kan ofte ha blitt brukt om hverandre for samme personer fram til tidlig på 1900-tallet.

Den 01.01.2023 var det 12 gutter/menn med Torer som første eller eneste fornavn, og også 12 Torer.

Derfor fungerer Torer godt nå:

Dersom Torer blir brukt, er det helst fordi det er et navn med mye gammel tradisjon fra 1800-tallet og før, og fordi det har nordisk opphav. Guttenavn som ender på -er er mye brukt.

Varianter av Torer:

Thore, Thorer, Thorin, Thorir, Thure, Tore, Tori, Torin, Ture

Slik uttales Torer

TOO-rer

Navn i samme sjanger som Torer

Adria, Adrina, Alberina, Anora, Anore, Antonette, Arton, Bergeton, Bottolf, Børe, Cristoffer, Gutorm, Haktor, Hekla, Jerker, Jorleif, Kristoff, Myrto, Oto, Sverrer, To, Tolle, Tommi, Tonnie, Tordar, Torgerd, Torian, Torjan, Torn, Torni, Torvin, Totto, Tova, Viger, Vivild, Wictoria, Worm

Jentevariant(er) av Torer:

Thora, Thorine, Tora, Torine, Tyra

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn uten æ, ø og å

 

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: