Solve er en variant av Salve. De har begge opphav i et nordisk guttenavn som ble til i middelalderen, da formen var dels Salvi og dels Solvi. Navnene er satt sammen av to deler. Sal og Sol er varianter av samme ord i gammelnorsk og betyr hus og sal. Delen ve betyr enten noe hellig, prest (i norrøn mytologi) eller kjempe (stor person). Solvi har også blitt til Sølve.

Sist oppdatert: 18. desember 2020

Så populært er Solve:

28 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Solve i Norge og andre land:

Solve har vært litt brukt i deler av landet fra middelalderen til tidlig på 1900-tallet. Formen Salve har vært mer brukt, og Solve og Salve har vært brukt i mange dialektformer, som Såve og Sølve og Sølver.

Ved inngangen til 2020 var det 28 gutter/menn med Solve som første eller eneste fornavn, og 69 Salve.

Derfor fungerer Solve godt nå:

Solve blir brukt fordi det har gammel tradisjon og er et opphavlig nordisk navn, men også fordi det har mange stemte lyder, blant annet v og den populære stemte konsonanten l. S er ustemt. Noen liker nok navnet fordi det blir assosiert med solen, men fra gammelt av har det ikke noe med solen å gjøre.

Navnet er foreløpig lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge.

Varianter av Solve:

Salve, Sølve, Såve, Såvi

Slik uttales Solve

SÅLL-ve

Navn i samme sjanger som Solve

Cornelie, Ditlef, Eindride, Fenris, Gudrid, Gunnfrid, Hartvik, Hemming, Ingebrikt, Ingvei, Isaak, Jarleiv, Jørunn, Liane, Linette, Luise, Minken, Noela, Oleiv, Olin, Penny, Pilar, Sigdis, Sigmunn, Skage, Svenning, Teoline, Thilda, Thilia, Thorgrim, Thorleiv, Thorsteinn, Thove, Tonja, Ånon

Jentevariant(er) av Solve:

Salvine, Sol, Solveig, Såva, Såve

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?