Såva er variant av Sølva, og er brukt i varianten Såve. Sølva har flere mulig opphav i nordiske navn fra middelalderen. Det har blitt til fra mannsnavnet Salve, og det er en variant av kvinnenavnet Solveig. Det kan også ha blitt til som kortformer av andre navn som begynner med Sol- eller Sal-. I alle disse navnene kommer Sal-, Sol- og Søl- fra ordet sal, som i norrønt ville si hus. Delen -ve i Salve betyr enten noe hellig, prest (i norrøn mytologi) eller kjempe (stor person). Delen -veig i Solveig vet man ikke sikkert hva betyr, men det blir forklart med styrke og dyktighet. Det lignende Sølvi er også variant av Solveig.

Så populært er Såva:

Bruk av navnet Såva i Norge og andre land:

Navnet Såva, skrevet Saava, er kjent i Røldal og øvre Telemark fra tidlig på 1800-tallet. Varianten Saave er kjent i Telemark og Agder også på 1700-tallet, og kan noen steder vært skriftform for Saava.

Ved inngangen til 2020 var det under 4 både jenter/kvinner med Såva som første eller eneste fornavn. Navnet er i bruk i Norge.

Derfor fungerer Såva godt nå:

Såva blir brukt fordi det er et navn med tradisjon og nordisk opphav.

Navnet er foreløpig lite eller ikke brukt på 2000-tallet.

Varianter av Såva:

Salvine, Sølje, Sølva, Sølvi, Såve, Såvi

Slik uttales Såva

SÅÅ-va

Navn i samme sjanger som Såva

Aavar, Ahne, Alstein, Anngrim, Arntor, Aveline, Begerd, Bjørnvald, Bodhill, Charl, Edvar, Falkvar, Gudvar, Haavald, Ingvard, Jonvald, Levald, Magnvald, Norvall, Oddvald, Ragnvaldine, Sigval, Såmund, Thorvaldur, Tåve, Ulva, Vaar, Ylvali, Ørvar

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSymre
Neste artikkelSåve
DEL