Salvine er jenteform av guttenavnet Salve. Salve har opphav i et nordisk guttenavn som ble til i middelalderen, da formen var dels Salvi og dels Solvi. Navnet er satt sammen av to deler. Sal betyr hus og sal. Delen ve betyr enten noe hellig, prest (i norrøn mytologi) eller kjempe (stor person). Salve finnes også som jentenavn og kan være en variant av Solveig.

Sist oppdatert: 17. september 2021

Så populært er Salvine:

Bruk av navnet Salvine i Norge og andre land:

Salvine var særlig brukt på sørlandskysten på 1800-tallet, og for noen få i større deler av landet på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det rundt 40 Salvine.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen med Salvine som første eller eneste fornavn. Det fantes da som andre fornavn.

Derfor fungerer Salvine godt nå:

Salvine kan bli brukt fordi det kommer fra Salve med nordisk opphav. Navn med ine-ending har vært godt likt siden sent på 1900-tallet. Salvine har de godt likte stemte konsonantene l og n.

Varianter av Salvine:

Salve, Salventine, Salvida, Solveig, Såva, Såve

Slik uttales Salvine

sal-VII-ne

Navn i samme sjanger som Salvine

Albret, Alfa, Alland, Alusine, Alwina, Ameline, Annalea, Anndrine, Elver, Evilin, Govind, Haavald, Hellevi, Ingvi, Lavinia, Lillevi, Loisa, Louvise, Magnulv, Oddvald, Randal, Redvald, Rosamunde, Salmund, Salmøy, Torvill, Trygvald, Vannessa, Vidkunn, Øyvinn

Guttevariant(er) av Salvine:

Salve, Sølve, Såve, Såvi

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKnud
Neste artikkelTjalve
DEL