Melle

Melle

Melle

Melle er et tysk navn som blant annet brukes en del i Nederland.
Av Babyverden 168 Sist oppdatert 03.05.23
Melle har blitt til på tysk, men har uklart gammelt opphav fra tysk eller andre språk. Det kan ha blitt til fra opphavlig tyske navn med Madel som del, eller fra nederlandske Melef og Meelf med tysk opphav, og dessuten kanskje fra det opphavlige latinske Emil. Det tyske maldel betyr samlingsplass og fins lite i fornavn, men er kjent blant annet i det sjeldne tyske kvinnenavnet Madelberta. Melef er et sjeldent nederlandsk navn av et eldre tysk Meinolf. Mein betyr kraft og styrke, og olf er ulv. Emil kommer av det romerske og latinske etternavnet Aemilius, som betyr konkurrent eller rival. Emil ble først tatt i bruk som fornavn på fransk. Melle er også etternavn. Det kommer fra gårdsnavnet Melle i Ørsta og betyr bratt grus- eller sandbakke.

Så populært er Melle:

I 2022 var Melle p� 76. plass i Topp 100 guttenavn i Nederland 2022.

Bruk av navnet Melle i Norge og andre land:

Melle har trolig ikke vært brukt som fornavn i Norge, men er noe i brukt som etternavn.

Den 01.01.2023 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Melle som første eller eneste fornavn i Norge. I alt 119 hadde da Melle som etternavn.

På nederlandsk har Melle og andre muntlige kortformer av andre navn kommet mye i bruk som offisielle navn fra 1980-1990-årene. Der har Melle vært bruk for noen få i flere hundre år. Bruken har økt mye fra og med 1997. I 2022 var Melle på 76. plass for gutter i Nederland.

Derfor fungerer Melle godt nå:

Bruk av Melle kan bli inspirert fra Nederland og det nordlige Belgia (Flandern). Navnet har de godt likte stemte konsonantene m og l. Melle kan bli godtatt som fornavn selv om det bare er etternavn i Norge. Det er fordi det er mye i bruk utenlands, slik som i Nederland.

Varianter av Melle:

Aemilius, Emil, Meelf, Meinolf, Melef, Melf, Mil

Slik uttales Melle

MEL-e

Navn i samme sjanger som Melle

Boaz, Daan, Esmee, Faas, Femke, Fenne, Fien, Fiene, Floor, Frenkie, Guusje, Jasmijn, Jaxx, Jelle, Jet, Jip, Joah, Jula, Juna, Lenn, Lieke, Lize, Loek, Merel, Mirthe, Moos, Pepijn, Pleun, Puck, Romee, Roos, Saar, Sef, Sterre, Suus, Suze, Tess, Thijmen, Veerle, Vieve

Du kjenner Melle fra:

Rapper Melle Mel, musiker Melle Jutte, fotballspiller Melle Meulensteen

Jentevariant(er) av Melle:

Emilia, Emilie, Emmily, Madelberta, Milla, Mille

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn
Topp 100 guttenavn i Nederland 2022

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: