Ørvar

Ørvar

Ørvar

Ørvar er et nordisk navn som kan passe fint å velge nå. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 226 Sist oppdatert 14.03.22
Ørvar er en variant av Orvar. Orvar betyr pil. Det var tilnavn (beskrivelse brukt i tillegg til fornavn) i sagatida for Orvar-Odd, og tatt i bruk som fornavn sent på 1800-tallet. Delen -ar er en ending som i dette navnet sto for eieform (genitiv) av det gammelnorske or, som betydde pil. V-en ble lagt til. Orvar og Ørvar betyr da egentlig pils.

Så populært er Ørvar:

5 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Ørvar i Norge og andre land:

Navnet er kjent som Orvar i middelalderen. Formen Ørvar kom i bruk for fødte i Norge på 1880-tallet, som en måte å gjengi det gamle nordiske navnet på. Det var 2 menn som het Ørvar i 1900-folketellingen. Formen Örvar kom i bruk på Island i første halvdel av 1900-tallet. De fleste, og kanskje alle, med navnet Ørvar i Norge nå har islandsk opphav.

Den 01.01.2022 var det i Norge 5 gutter/menn med Ørvar som første eller eneste fornavn, og i tillegg noen med Ørvar som andre fornavn. Det var 17 Orvar.

Derfor fungerer Ørvar godt nå:

Ørvar kan bli brukt fordi det har gammelt nordisk opphav.

Varianter av Ørvar:

Orvar, Örvar

Slik uttales Ørvar

ØRR-var

Navn i samme sjanger som Ørvar

Aarne, Ariann, Arnsten, Begard, Bjarthe, Bjørgny, Bjørnstein, Børe, Børild, Børjer, Børt, Dørte, Einhild, Ejnar, Elvane, Fannar, Freider, Gahr, Gørel, Ingibjørg, Jarluf, Kørner, Levald, Markvard, Odvar, Sigvat, Suniva, Svala, Synnva, Såva, Sævar, Sølje, Vaarin, Yrjar, Ørjer

Du kjenner Ørvar fra:

Badmintonspiller Ørvar Tollås, skuespiller Örvar Jens Arnarsson, fotballspiller Örvar Eggertsson, musikkartist Örvar Kristjánsson, poet Örvar Þóreyjarson Smárason

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Underdogs navn som brukes lite nå

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: