Børild

Børild

Børild

Børild er et unisex-navn og er lite i bruk både som gutte- og jentenavn i Norge nå.
Av Babyverden 257 Sist oppdatert 16.09.22
Børild og formen Børil har blitt brukt for begge kjønn, men har ulikt opphav for hvert av kjønnene. Guttenavnet Børild er en av mange norske varianter fra Bjørgulv. Bjørgulv er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av deler som fins i mange nordiske navn fra middelalderen. Bjørg betyr berging og beskyttelse og er del av mange både manns- og kvinnenavn. Ulv er ulv. Jentenavnene Børild og Børil finnes også som sjeldne former av Borghild. Borghild er et nordisk navn fra middelalderen. Det er satt sammen av to deler som betyr berging/beskyttelse og strid.

Så populært er Børild:

7 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Børild i Norge og andre land:

Børild og Bjørgulv ble brukt i mange ulike former for gutter fra middelalderen til rundt år 1900. Fra rundt 1900 kom Bjørgulv og Bjørgulf i bruk, som fornyede former av middelaldernavnet.

Den 01.01.2022 var det 7 gutter/menn med Børild som første eller eneste fornavn i Norge, under 4 eller ingen Børil, 49 Bjørgulv og 36 Bjørgulf. Børild og Børil finnes i noen få tilfeller som jentenavn for fødte på 1700-tallet og tidlig på 1800-tallet. I 2022 er det færre enn 4 og kanskje ingen jenter/kvinner ved navn Børild i Norge.

Derfor fungerer Børild godt nå:

Børild kan bli brukt for begge kjønn fordi det er et gammelt nordisk navn, og fordi det har tradisjon. Navnet har bare stemte lyder, som gir myk klang. Det har det mye brukte stemte konsonantene r og l. Tradisjonen står sterkest for guttenavnet.

Varianter av Børild:

Bjørgo, Bjørgulf, Bjørgulv, Bjørguv, Bjøro, Bjøru, Børil

Slik uttales Børild

BØRR-ill

BØRR-ild, kan være uttale særlig på Vestlandet

Navn i samme sjanger som Børild

Aagoth, Abigael, Aldine, Bjørnstein, Børe, Børger, Børgulf, Børgulv, Børjer, Bøye, Dagbjørn, Einhild, Eldbjørn, Gjøri, Gørel, Gørli, Hellbjørg, Hilly, Hørdur, Ingbjørg, Jarbjørg, Jobjørn, Jøren, Jøril, Jørild, Jørulf, Jørunn, Kjeld, Kjellbjørg, Oløf, Sølje, Sørine, Viljard, Øifrid, Ørvar

Jentevariant(er) av Børild:

Borghild, Børghild, Børil

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Nordiske navn
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: